Chrome for Android:

Chrome på mobil har fått en ny knapp

Serverer deg innhold som ligner det du ser på.

NY KNAPP: Chrome på Android har nå fått en ny knapp på toppen, som viser deg relevant innhold. Foto: Pål Joakim Pollen
NY KNAPP: Chrome på Android har nå fått en ny knapp på toppen, som viser deg relevant innhold. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Har du lagt merke til at det har kommet en ny knapp ved siden av adressefeltet i Chrome på Android?

Det har nettopp vi, og internt i redaksjonen er det ikke alle som har fått den heller, som kan tyde på at denne funksjonen er i ferd med å rulles ut til norske brukere i disse dager.

Foreslår relaterte nettsider

Knappen vises som regel med en viss forsinkelse etter at en nettside er lastet, og når du trykker på den, spretter det opp forslag til en håndfull andre nettsider med relatert innhold.

Trykk på «mer som dette»-knappen, og så får du forslag til nettsider med relevant informasjon. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Trykk på «mer som dette»-knappen, og så får du forslag til nettsider med relevant informasjon. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Dog er det langt fra alle nettsider den dukker opp på – stort sett ser vi den når vi åpner en forside, men når vi leser en artikkel, glimrer den ofte med sitt fravær.

Vårt inntrykk er imidlertid at alle nettsider som vises i dette utvalget også får den tilsvarende knappen på toppen når du leser dem.

Dermed kunne vi for eksempel hoppe direkte fra «9 godt skjulte iPhone-triks», videre til «iPhone-trikset som går viralt», videre til en sak hos digi.no om hvorfor eldre iPhone-modeller er tregere enn nye, tilbake til Dinside og en sak om at man kunne få tilbake 500 kroner fra Apple hvis man hadde byttet batteri på telefonen og så videre.

Faktisk en ganske snedig funksjon, spør du oss.

Oppdatert Google Nå

Mens vi først er inne på Google-nyheter i Android, har vi også fått en oppdatering av Google Nå-funksjonen. Den har nå fått «Discover»-funksjonen som tidligere ikke har vært tilgjengelig i Norge.

Google Nå har nå fått et nytt design og mer funksjonalitet, der du kan velge emner du er interessert i.
Google Nå har nå fått et nytt design og mer funksjonalitet, der du kan velge emner du er interessert i. Vis mer

Det betyr at du kan sette opp Google Nå slik at du selv plukker temaer du er interessert i, og der du videre blir oppdatert på nye artikler, sportsresultater og annet innenfor områdene du interesserer deg for.

Du kan også trene opp funksjonen ved å stemme ned eller opp artikler som foreslås, slik at den tilpasser seg deretter.

Vi er litt usikre på hvor mange som har fått disse nyhetene ennå – sørg i hvert fall for at Google- og Chrome-appene er oppdaterte, så dukker de nok opp i nær fremtid om ikke de har gjort det alt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer