Chromecast audio

Gjør stereoanlegget magisk for snaue 400 kroner.

LITEN: Chromecast Audio måler bare fem cemtimeter i diameter, men sørger for at du kan strømme musikk trådløst til anlegget i stua. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LITEN: Chromecast Audio måler bare fem cemtimeter i diameter, men sørger for at du kan strømme musikk trådløst til anlegget i stua. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google har solgt svært mange Chromecast-enheter her til lands – en liten plugg du dytter inn i en ledig HDMI-inngang på TV-en, og som da lar deg sende musikk, bilder og video trådløst til TV fra en mobiltelefon, nettbrett eller PC.

Denne høsten kom Google både med oppfølgeren, Chromecast 2 (test kommer), men også et annet spennende produkt – Chromecast Audio.

For – der den «vanlige» Chromecasten kobles til en TV, er audio-utgaven ment å koble til et stereoanlegg, slik at du kan sende lyd trådløst.

Dette er altså et produkt for deg som har forsterker/høyttalere fra før, men som er lei av å måtte plugge i en lydkabel i telefonen for å spille musikk på de store høyttalerne.

Dette følger med i pakken

Med i pakken får du selve enheten, som måler cirka 5 centimeter i diameter, en strømkabel (standard micro USB-kabel med et vanlig 5V/1A-støpsel) og en kort 3,5mm lydkabel.

PS! Er du litt mer kresen på lyden vil du muligens kjøpe en optisk kabel i stedet – som på Macbook-maskiner er lydutgangen en kombinert analog/digital løsning slik at du kan bruke en mini TOSLINK=>TOSLINK-kabel og dermed få lyden i digital form inn til forsterkeren. Chromecast Audio-enheten støtter for øvrig 24-bit/96KHz – iFixit har gjort en såkalt teardown hvis du er interessert i hva som befinner seg på innsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer