Crabat viser mobilbilder på TV

Vi har allerede prøvd Nokia Image Viewer, og trodde det var moro. Nå har vi imidlertid fått prøve den norske konkurrenten Crabat - gjør den en bedre jobb?

Crabat viser mobilbilder på TV
Publisert
Sist oppdatert

Nylig testet vi denne dingsen fra Nokia, som lar deg overføre bilder tatt med mobiltelefon via Bluetooth, og vise de på en TV-skjerm. Kort tid etter mottok vi et konkurrerende produkt fra det norske selskapet Spagat, som faktisk er enda mer funksjonell og enklere å bruke.

Det som irriterte oss med Nokia Image Viewer var at den kun mottok bilder fra Nokia-telefoner. Dette problemet har ikke Crabat - vi sendte over bilder fra Sony Ericsson- og Siemens-telefoner uten problemer.

Ukomplisert

Bruken av enheten er, om mulig, også enda enklere. Du setter dingsen rett inn i en SCART-inngang og kobler til strømmen. Du behøver ikke en gang å trykke noen knapper. TVen viser automatisk et bilde med logo, og det er bare å sende bildene over.

Crabat støtter faktisk bilder med størrelse på opptil 800x600 punkter (SVGA), selv om det per i dag ikke finnes mobiltelefoner som kan ta slike bilder. I følge produsenten selv er den optimale størrelsen for fremvisning VGA, mens mindre bilder blir skalert opp for å fylle skjermen.

I og med at kvaliteten på mobilbilder fremdeles er ganske lav, må du ikke forvente deg mirakler når du viser bildet på TV-skjermen. Det er ikke akkurat verdens skarpeste motiver du får se, men det holder til enkel visning foran venner. Ulempen er at Crabat har ingen muligheter for slideshow-visning, og du må laste opp hvert bilde separat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.