Crabat viser mobilbilder på TV

Vi har allerede prøvd Nokia Image Viewer, og trodde det var moro. Nå har vi imidlertid fått prøve den norske konkurrenten Crabat - gjør den en bedre jobb?

Crabat viser mobilbilder på TV
Publisert
Sist oppdatert

Nylig testet vi denne dingsen fra Nokia, som lar deg overføre bilder tatt med mobiltelefon via Bluetooth, og vise de på en TV-skjerm. Kort tid etter mottok vi et konkurrerende produkt fra det norske selskapet Spagat, som faktisk er enda mer funksjonell og enklere å bruke.

Det som irriterte oss med Nokia Image Viewer var at den kun mottok bilder fra Nokia-telefoner. Dette problemet har ikke Crabat - vi sendte over bilder fra Sony Ericsson- og Siemens-telefoner uten problemer.

Ukomplisert

Bruken av enheten er, om mulig, også enda enklere. Du setter dingsen rett inn i en SCART-inngang og kobler til strømmen. Du behøver ikke en gang å trykke noen knapper. TVen viser automatisk et bilde med logo, og det er bare å sende bildene over.

Crabat støtter faktisk bilder med størrelse på opptil 800x600 punkter (SVGA), selv om det per i dag ikke finnes mobiltelefoner som kan ta slike bilder. I følge produsenten selv er den optimale størrelsen for fremvisning VGA, mens mindre bilder blir skalert opp for å fylle skjermen.

Crabat viser mobilbilder på TV


I og med at kvaliteten på mobilbilder fremdeles er ganske lav, må du ikke forvente deg mirakler når du viser bildet på TV-skjermen. Det er ikke akkurat verdens skarpeste motiver du får se, men det holder til enkel visning foran venner. Ulempen er at Crabat har ingen muligheter for slideshow-visning, og du må laste opp hvert bilde separat.

En interessant mulighet med Crabat er at du kan, i tillegg til å vise bilder, også spille av musikkfiler du har liggende på mobilen. Disse sendes over på samme måte som bilder, og må være i MP3-format.

Vi synes Crabat er en god del mer praktisk enn Nokia Image Viewer, først og fremst fordi den ikke er knyttet til en bestemt telefonmerke. Er dette et produkt du virkelig har behov for? Det er opp til deg, men prisen på ca. en tusenlapp er ikke så avskrekkende. Du kan finne mer informasjon om Crabat på denne siden.


[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer