Cyber-smil og andre ansiktsuttrykk

I nyhetsgrupper og andre tjenester på Internett finner du ofte smil-ansikter :-) og andre ansiktsuttrykk. De små ikonene hjelper oss å kommunisere klarere via tekstbaserte tjenester og oppfinnsomheten vokser i takt med folks Internett-bruk. Har du for eksempel sett Elvis i det siste?

Elvis har fått egen "tegnkombinasjon" på Internett, nemlig 5:-)
Elvis har fått egen "tegnkombinasjon" på Internett, nemlig 5:-) Vis mer
Publisert

Et kolon og en parentes virker kanskje ikke så betydningsfulle, men et lite smil-ansikt ("smiley" på engelsk) kan hjelpe til å klargjøre tonen du bruker når du kommuniserer med tekst via Internett (snu hodet 90 grader hvis du ikke har fått øye på smilet ennå :-)

Skriftlig kommunikasjon er jo intet nytt begrep. Hvorfor da ta i bruk ansiktsuttrykk i nyhetsgrupper, chat-rom, epost og ellers på Internett? Vi har jo klart oss uten dette tidligere.

Forskjellen ligger muligens i at Internett er et verdensomspennende medium. I nyhetsgrupper og chat-rom kan du kommunisere med mennesker som kanskje tenker svært annerledes enn deg selv (det vet du jo ikke alltid, for du vet ofte ikke hvem du kommuniserer med. Iinnleggene dine bør være korte, og menneskelige effekter er stort sett fjernet. Kommunikasjonen går ofte fort for seg -- spesielt i chat-rommene -- og det er liten tid til å utbrodere følelser.

Da kan det være greit å føye til et lite ansiktsuttrykk i teksten. Denne menneskelige faktoren kan hjelpe til at meldingene dine blir lest i det rette "tonefallet", slik at misforståelser unngås. I tillegg kan ansiktene til tider være humoristiske innslag…

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer