Da kommer nye iPhone

Apple inviterer til storlansering.

HINT HINT: Apple bruker å legge hint i hva som kommer i invitasjonene sine. Her tror mange at de avslører fargene på de kommende iPhone 15 Pro-modellene. Foto: Apple
HINT HINT: Apple bruker å legge hint i hva som kommer i invitasjonene sine. Her tror mange at de avslører fargene på de kommende iPhone 15 Pro-modellene. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om cirka to uker, den 12. september klokka 19 norsk tid, får vi endelig vite hvordan neste generasjon iPhone kommer til å bli.

Apple sendte tirsdag kveld ut invitasjoner til sin årlige storlansering hvor iPhone 15-serien er ventet å bli presentert.

Mobillanseringer er ikke like spennende fra år til år som smartmobilens yngre dager, men for iPhone-fansen er septemberlanseringen til Apple årets store høydepunkt.

Tittelen for årets lansering er «Wonderlust», som spiller på ordet «wanderlust», som betyr lysten til å reise nye steder. I invitasjonen kan vi se Apple-logoen i fargene grå, blå og svart, noe som tolkes å være fargene på de nye iPhone 15 Pro-modellene, skriver The Verge.

Dette sier ryktene

Det gjenstår naturligvis å se hvordan iPhone 15-serien blir, men ifølge ryktene kommer de vanlige iPhone 15 og 15 Plus-modellene til å se relativt like ut som iPhone 14, men med et par hovedforskjeller.

Blant annet ventes Apple å bytte ut den gode, gamle busslomma i toppen av skjermen med den dynamiske øya, som ble introdusert med iPhone 14 Pro og 14 Pro Max i fjor. Det er også ventet at Lightning-porten byttes ut med USB-C.

iPhone 15 Pro og 15 Pro Max hevdes å være en mer omfattende oppgradering, hvor den største endringen ventes å være at modellene vil komme i en ramme i titan i stedet for rustfritt stål.

Det ryktes også at Apple vil bytte ut muteknappen med en helt ny actionknapp. Store kameraforbedringer er også ventet, hvor den største 15 Pro Max-modellen hevdes å få enda bedre optisk zoom via et nytt telefoto-kamera.

Prishopp i vente?

Med forbedringene følger trolig også en prisøkning. The Verge skriver at man i praksis bør stålsette seg. Ifølge Digitimes kommer iPhone 15 Pro og 15 Pro Max til å være minst 100 dollar dyrere enn fjorårets modeller, altså cirka en tusenlapp.

Startprisen på iPhone 14 Pro var 13 390 kroner.

En kilde sier til 9to5Mac at iPhone 15 Pro Max trolig blir rundt en måned forsinka på grunn av leveringsproblemer med det nye kameraet.

Utover nye iPhone-modeller ventes det også at Apple kommer til å lansere Apple Watch Series 9 sammen med en ny versjon av Apple Watch Ultra.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer