Samsung Galaxy S22

Datoen skal være avslørt

Kun uker igjen til Samsung Galaxy S22 lanseres.

GALAXY S22?: Ifølge ryktebørsen er det under en måned til Samsungs avduking av Galaxy S22-serien. Foto: evleaks
GALAXY S22?: Ifølge ryktebørsen er det under en måned til Samsungs avduking av Galaxy S22-serien. Foto: evleaks Vis mer
Publisert

Med teknologimessa CES vel overstått, er det på tide å vende blikket mot kommende produktlanseringer.

Vi skrev nylig om Apple, som ifølge ryktebørsen skal lansere flere nyheter, deriblant iPhone SE 3, i mars eller april, og før den tid er det duket for Samsungs årlige Galaxy S-lansering.

På denne tida i fjor var faktisk Galaxy S21-serien offisielt avduket og var kun et par uker unna butikklansering.

De seneste månedene har det versert flere rykter om kommende Galaxy S22, og det er publisert både bilder og videoer av hvordan S22-serien blir seende ut.

Galaxy S22

Både YouTuberen Unbox Therapy og Twitter-brukeren OnLeaks, som begge er kjent for å treffe godt på sine rykter, har delt videoer av såkalte dummy-utgaver, altså modeller, av Samsungs kommende toppmodeller.

Begge viser at det som hevdes å være Galaxy S22 og S22 Plus, har forholdsvis lik design som Galaxy S21 og S21 Plus:

Det er dermed angivelig Galaxy S22 Ultra som skiller seg mest ut, og ser tilsynelatende ut til å dele samme design som den trolig pensjonerte Galaxy Note-serien til Samsung.

Ryktene om at S22 Ultra erstatter Note-serien forsterkes av den kjente ryktemakeren Evan Blass, kjent som evleaks på Twitter, som har lagt ut et bilde som viser smarttelefon med Samsungs S-Pen. Det betyr i så fall tidlig pensjon for den, ifølge oss, stilige designen til S21 Ultra.

Unbox Therapys video viser det som skal være Galaxy S22-serien. Fra venstre: Galaxy S21 Ultra og deretter angivelige modeller av S22 Ultra, S22 Plus og S22. Foto: Skjermdump
Unbox Therapys video viser det som skal være Galaxy S22-serien. Fra venstre: Galaxy S21 Ultra og deretter angivelige modeller av S22 Ultra, S22 Plus og S22. Foto: Skjermdump Vis mer

På innsiden

Når det gjelder spesifikasjoner, hevder ryktene at Galaxy S22-serien vil drives av ulike brikkesett avhengig av hvor i verden man kjøper mobilene. I USA er det snakk om Qualcomms nyeste brikkesett, Snapdragon 8 Gen 1, mens Europa trolig vil fortsette å få Exynos-brikkene.

Denne uka vil faktisk Samsung avduke det nye Exynos-brikkesettet hvis grafikkprosessor er utviklet i samarbeid med AMD. Det skal bli interessant å se hva den nye Exynos-brikka kan levere, men ifølge ryktene lover det godt.

Av ryktene vi har sett, ser det ut til at Galaxy S22 og S22 Plus får et trippelkamera, mens flaggskipet S22 Ultra vil ha hele 4 kamerasensorer på baksiden bestående av en hovedsensor på 108 megapiksler, som pares opp med en 3x telefoto på 10 megapiksler, 12 megapiksler ultravid og en 10x perioskop-sensor på 10 megapiksler, altså noenlunde samme konfigurasjon som fjorårets toppmodell.

Batterikapasieten skal være på hele 5000 mAh - igjen, som i fjor.

Når kommer de?

Er du gira på en ny toppmodell eller tre fra Samsung, blir du trolig ikke nødt til å vente altfor lenge. Ifølge det sørkoreanske nettstedet DDaily skal Galaxy S22-serien avdukes noen uker i forkant av mobilmessa MWC. Datoen skal være satt til 8 februar, mens smarttelefonene blir tilgjengelig i butikk fra 24. februar.

Det gjenstår å se hva prisene blir, men S21-serien startet på henholdsvis 9790, 11 990 (Plus) og 14 490 kroner (Ultra) da de ble lansert for et år siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer