De 5 beste spillene til Gear VR

VR-brillene som følger med Samsung Galaxy S7 byr på mye moro.

SPENNENDE: Dreadhalls er ett av fem anbafelte spill til Gear VR. Det fikk oss til å skrike høyt. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SPENNENDE: Dreadhalls er ett av fem anbafelte spill til Gear VR. Det fikk oss til å skrike høyt. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag testet vi Samsung Galaxy S7 Edge, og etter det vi kjenner til, har Samsung gjort et svært godt forhåndssalg av denne telefonen hos de store aktørene her til lands.

Det er nok også hjulpet av at de som forhåndsbestiller får med VR-brillene Gear VR på kjøpet. Dette har Samsung laget i samarbeid med Oculus, som snart står klar med lanseringen av Rift; et vesentlig dyrere produkt, som drives av en kraftig PC.

Gear VR bruker imidlertid mobiltelefonen som skjerm og fortoner seg derfor litt enklere enn løsninger som Oculus Rift og HTC Vive.

Utvalget av VR-apper til Gear VR har allerede blitt ganske bra, og i denne artikkelen gir vi deg noen av høydepunktene, som alle kan lastes ned via Oculus-appen som installeres første gang du putter telefonen i brillene.

LES TESTEN: Samsung Gear VR

Smash hit

Dette har du muligens prøvd på mobiltelefonen også, men med VR-briller på blir det en ekstra fiffig opplevelse. Dessuten er det gratis.

Her reiser du igjennom en virtuell verden med er arsenal av kuler til disposisjon. De må du bruke flittig ved å skyte på blå pyramider og diamanter slik at du får flere, mens du i tillegg er nødt til å bruke noen av dem på å ødelegge omgivelsene slik at du ikke krasjer i noe.

Det hele går ganske smidig og delikat for seg, men så fort du når nivå fem, begynner romskipet ditt også å rotere, som gjør at man lett kan bli litt svimmel. Vi har prøvd spillet mange ganger før, men med VR-briller på, klarte vi faktisk å komme oss igjennom hele løypa på første forsøk.

Land's end

Fra skaperen av det særdeles kritikerroste Monument Valley kommer Land's end; en VR-opplevelse der du er plassert på et øde sted, og må løse logiske gåter for å komme deg videre.

Spillet kan minne om en litt enklere variant av The Witness, som er populært på PlayStation 4 i disse dager. Du kan styre kun ved å se deg rundt og trenger ikke å bruke noen knapper. Men du er avhengig av å stå eller sitte på en snurrestol om ikke du har en håndkontroller, siden det er viktig å kunne se rundt i alle retninger.

Vi har ikke spilt igjennom hele, men basert på at vi bare brukte et kvarters tid på de to første av fem øyer, ser det ikke ut til at spillet varer så lenge, og det koster en drøy femtilapp. Men vakkert er det, i hvert fall.

LES OGSÅ: Monument Valley og ni andre anbefalte spill

Esper og Esper 2

Hvis spill med bevegelse gjør deg svimmel, kan en runde med Esper være bedre. Her er du som hovedperson stillestående, mens du skal løse ganske intrikate utfordringer i tre dimensjoner.

Humoren er også ganske vittig, og etter hvert blir det ganske så utfordrende, der du skal styre en ball igjennom et tredimensjonalt rørsystem og mer til.

Du kan fint spille uten håndkontroll og bruke styreflaten på siden av hodet, men det blir litt enklere med en kontroll i hånda.

Dreadhalls

Med 17-års aldersgrense er ikke dette noe for de minste. Her skal du utforske underjordiske ganger, dirke låser, plukke opp ting og etter hvert unngå monstrene som skjuler seg der.

Vi skvatt så det gikk kaldt nedover ryggen et par ganger, og Dreadhalls er en ganske altoppslukende opplevelse. Dette spillet krever at du har en håndkontroll, og koster 10 dollar i Oculus-butikken.

Keep talking and nobody explodes

Den siste blir en blind anbefaling fra vår side, siden undertegnede satt alene på hjemmekontor da dette ble skrevet, men vi har hørt fra andre på kontoret at det er veldig gøy. Her er det nemlig slik at én tar på seg VR-brillene og får i oppdrag å desarmere ei bombe, mens noen andre må hjelpe til, uten å se det den første spilleren ser.

Heldigvis har de en manual som ligger på bombmanual.com, og dermed må partene samarbeide slik at den med VR-briller beskriver elementer i bomben slik at «eksperten» kan finne frem i manualen til hvordan man må gå frem for å detonere bomben.

Bomben blir tilfeldig generert hver gang slik at det fint går an å spille flere ganger og bytte på hvem som sitter med briller og ikke. Spillet koster 10 dollar.

LES OGSÅ: Exploding kittens – nå som mobilapp

BEDRE MED KONTROLL: …men Gear VR lar seg også styre ved hjelp av styreflaten på høyre side av brillene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BEDRE MED KONTROLL: …men Gear VR lar seg også styre ved hjelp av styreflaten på høyre side av brillene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis merNoen krever håndkontroll

En ting som kan være kjekt å vite, er at enkelte VR-apper og -spill krever at du har en kompatibel håndkontroll. Du klarer deg uten på de fleste av spillene, siden Gear VR har en styreflate montert på høyre side av brillene, men på mer avanserte spill er det ikke nok.
I tillegg kan det være litt slitsomt å holde høyre arm opp til hodet over lenger tid.

Her er kontrollerne Samsung og Oculus oppfører som kompatible med Gear VR:

Når det er sagt, er det også flere kontrollere folk har fått til å fungere, som Asus' variant som hører til Nexus Player, Nvidia Shield-kontrolleren og PlayStation 3/4-kontrollere. Vi prøvde selv med Asus-kontrolleren, og det gikk fint.

Har du spilt noe gøy på Gear VR? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer