Test av Bluetooth-høyttalere 2018

De beste Bluetooth-høyttalerne til sommerbruk

God lyd, lett å ta med seg, enkle å bruke.

VINNEREN: Ultimate Ears Boom 2 får en samlet poengsum på 79 av 100 mulige. Batterikapasiteten er i toppklasse, men også lydkvaliteten og brukervennligheten er svært bra. Foto: Logitech/Ultimate Ears
VINNEREN: Ultimate Ears Boom 2 får en samlet poengsum på 79 av 100 mulige. Batterikapasiteten er i toppklasse, men også lydkvaliteten og brukervennligheten er svært bra. Foto: Logitech/Ultimate Ears Vis mer
Publisert

Når himmelen er blå og sola varmer, er det fristende å ta med seg musikken ut.

(Artikkelen inneholder lenker til produkter via tjenesten Prisjakt, som Dinside har et kommersielt samarbeid med. Prisjakt-lenkene gir deg beste tilbud på varen. Dinside har ingen bindinger rundt hvilke produkter vi velger å skrive om.)

Den svenske testsiden Råd & Rön har testet hele 31 utendørs-høyttalere (krever abonnement) i ulike pris- og kvalitetsklasser.

Vinner til 1.300 kroner

For ett år siden ga Dinside Ultimate Ears Wonderboom fem på terningen. Det er derfor kanskje ikke så overraskende at det nettopp er dette merket, som eies av IT-tilbehørsgiganten Logitech, topper Råd & Röns stortest med god margin.

Vinnermodellen heter Boom 2 og koster rundt 1.300 kroner. Testen ble uført høsten 2016, med den holder tydeligvis god stand mot høyttalere som nettstedet har testet senere.

Spesielt er de imponert over at høyttaleren spiller hele 19 timer på én enkelt opplading. Det er tre timer lengre enn produsenten selv oppgir.

LANGDISTANSEVINNEREN: JBL Charge 3 spiller nesten i 33 timer uten opplading. Det er rekord blant de 31 høyttalerne. Foto: JBL
LANGDISTANSEVINNEREN: JBL Charge 3 spiller nesten i 33 timer uten opplading. Det er rekord blant de 31 høyttalerne. Foto: JBL Vis mer

Varer i godt over ett døgn

Ultimate Ears Boom 2 har likevel ikke rekorden i så måte blant de 31 høyttalerne som er testet. JBL Charge 3 til 1.500 kroner varer i et helt døgn, pluss åtte timer og 32 minutter. Også Audio Pro Addon T3 til litt under 2.000 kroner, Bang & Olufsen Beolit 17 til 4.700 kroner og billighøyttaleren KitSound Boombar til under 500 kroner holder koken i over 24 timer.

Når det gjelder lydkvalitet, får Ultimate Ears Boom 2 en åtter av ti mulige totalt, med 9 på spredning i ulike vinkler og 9 for lite grunnstøy.

- Stor og detaljert lyd med god musikalitet og fin spredning i rommet, selv om den iblant kan bli en anelse skrikende i rommet, er testpanelets dom.

Også når det gjelder brukervennlighet scorer denne høyttaleren nesten full pott. Den får en nier både når det gjelder installasjon og daglig bruk. Derimot er den ikke blant testens mest bærbare, med en femmer.

BLANT DE FEM DÅRLIGSTE: Bose Soundlink Color II får tyn for dårlig lydkvalitet. Foto: Bose
BLANT DE FEM DÅRLIGSTE: Bose Soundlink Color II får tyn for dårlig lydkvalitet. Foto: Bose Vis mer

De mest bærbare

Her er det Sony SRS-HG1 til 1.300 kroner som vinner, sammen med Philips BT110, mini-høyttaleren JBL Clip 2 til 500 kroner og Sony SRS-XB2 og Kitsound Boombar til samme pris. Hver av disse får en nier på bærbarhet.

Foruten Ultimate Ears Boom 2 er Marshall Standmore (bare strøm), Vifa Helsinki, JBL Flip 3 og JBL Charge 3 blant de fem som scorer høyest totalt.

På bunnen ligger Panasonic SC-All05, Kitsound Boombar+, JBL Xtreme, Jam Heavy Metal (ikke batteridrift) og Bose Soundlink Color II.

Det siste er kanskje litt underlig, siden Bose er et populært merke, her til lands som internasjonalt. Men akkurat denne bærbare modellen får hard medfart av testpanelet, spesielt når det gjelder lyden.

- Trist og detaljløst lydbilde med dominerende bass og skrikende mellomtone, er konklusjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer