De beste huskeliste-appene

Sliter du med å huske alle gjøremålene dine? Få mobilen til å hjelpe deg.

HOLDER ORDEN: Med en huskeliste-app vil du aldri glemme noe igjen.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
HOLDER ORDEN: Med en huskeliste-app vil du aldri glemme noe igjen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev vi om sju alternative alarm-apper for deg som sliter med å stå opp om morgenen. I den forbindelse ble vi spurt om vi ikke kunne lage en lignende sak for huskeliste-apper.

Med en huskeliste-app kan du skrive ned alle gjøremålene dine, og få påminnelser når du skal utføre dem. Det finnes et drøss av alternativer der ute.

Her får du noen av våre favoritter.

LES OGSÅ: 11 kjekke iPhone-widgets

Påminnelser

iPhone har en innebygd huskeliste-app kalt Påminnelser. Det er en veldig enkel app som lar deg opprette påminnelser og sortere de inn i ulike lister. For eksempel kan du ha én handleliste, én liste for jobbting, én for regninger og så videre.

De beste huskeliste-appene


Du kan dele listene med andre Apple-brukere; bare gå inn på en liste, trykk på rediger og velg deling for å legge til en eller flere personer.

Når det gjelder selve påminnelsene, kan du sette opp slik at du får varsel om at du må huske gjøremålet på et spesielt tidspunkt, også gjentagende, eller når du ankommer et spesielt sted. For eksempel kan du stille inn slik at du får et varsel om å huske å sette på klesvasken idet du kommer hjem den dagen, eller at du husker å levere reiseregningene når du kommer på jobb.

Du trenger ikke å laste ned Påminnelser-appen for å begynne å bruke den, da den kommer forhåndsinstallert på iPhone, iPad og Mac.

PS: Apples Notater-app har også huskeliste-funksjonalitet, men her får du ikke påminnelser på samme måte som den dedikerte appen.

LES OGSÅ: Slik gjør du mobilen til en dokumentskanner

Google Keep

De beste huskeliste-appene


Google Keep er ikke bare en glimrende notat-app, det er også en super huskeliste-app. I et vanlig notat, kan du legge til påminnelser, og på den måten blir det en huskeliste. Det gjør du ved å trykke på meny-knappen (de tre prikkene) og velge Vis avmerkningsruter.

Som med Apples Påminnelser-app kan du sette opp varsler for Google Keep-huskelistene, både for dato og tid samt sted.

Du kan også dele huskelistene med andre personer, noe som er kjekt dersom du og din bedre halvdel har en felles handleliste dere kan krysse av på etter hvert som dere kommer på varer dere må huske å kjøpe og som dere har kjøpt.

Når du krysser av et element i listen, havner det nederst i en egen bolk, slik at du lett kan se hvilke oppgaver som er utført.

Noe av det aller beste med Google Keep er at den er tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter og i nettleseren.

Last ned:
Google Keep for iOS (App Store, gratis)
Google Keep for Android (Google Play, gratis)

Wunderlist

De beste huskeliste-appene


Er du inne i Microsoft-verden bruker du kanskje OneNote til påminnelser, men Microsoft har en enda bedre huskeliste-app kalt Wunderlist (som de kjøpte opp i fjor sommer). Her kan du opprette huskelister, men du har flere valgmuligheter enn med de to overnevnte appene.

I tillegg til å legge til forfallsdato og påminnelsesvarsel, kan du legge til underoppgave på et enkeltelement, og du kan også legge til både merknader og filer. Ja, du kan til og med legge til en kommentar om du ønsker. Du kan naturligvis dele lister med andre, så her kommer kommentar-funksjonen ekstra godt med.

Er gjøremålet ekstra viktig, kan du markere det med stjerne. Fullførte gjøremål havner i et eget felt nederst, og det finnes en egen aktiviteter-meny hvor du kan se fullførte gjøremål sortert på nyeste først.

Wunderlist har også en smartliste-funksjon som samler gjøremål som er tilordnet til deg, som er stjernemarkert, som skal fullføres i dag og så videre.

Noe vi også liker godt med Wunderlist er at du kan tilpasse utseendet med forskjellige bakgrunnsbilder. Det finnes også en Apple Watch-app for den som måtte ha behov for det.

Last ned:
Wunderlist for iOS (App Store, gratis)
Wunderlist for Android (Google Play, gratis)
Wunderlist for Windows Phone (Windows Store, gratis)

Any.Do

De beste huskeliste-appene


Any.Do har valgt en mer minimalistisk tilnærming med et for det meste hvitt brukergrensesnitt. Men ikke la deg lure av det enkle utseendet, Any.Do har masse funksjonalitet.

Når du starter Any.Do for første gang, får du muligheten til å opprette et utvalg med huskelister med en gang, for eksempel en handleliste eller liste for filmer du har lyst til å se. Listene vises frem i et rutenett, nesten som en kalender.

Som andre huskeliste-apper kan du sette opp varsler, både tids- og stedsbaserte, og du kan dele huskelistene med andre. Vi liker også at du enkelt kan flytte et gjøremål fra en liste til en annen.

Det kanskje kjekkeste er imidlertid at du kan sette opp gjøremål-hurtigsnarveier, så om du for eksempel har en telefonsamtale du er nødt til å huske å gjøre, kan du faktisk skrive noe som «Call Leif Hansen», og så vil appen finne frem Leif Hansen fra kontaktlisten din.

Du kan legge til filer på et gjøremål, men da er du nødt til å oppgradere til betalversjonen.

I tillegg til at du kan bruke Any.Do på Android og iPhone, er den også tilgjengelig på Mac og i nettleseren.

Last ned:
Any.Do for iOS (App Store, gratis)
Any.Do for Android (Google Play, gratis)

Todoist

De beste huskeliste-appene


Todoist fremstår mer som et profesjonelt gjøremål-verktøy enn enkel huskeliste-app, noe som kanskje passer aller best for en skikkelig ordensfrik.

Når du legger til en oppgave, kan du velge å bare legge den til direkte, men du kan også trykke på en knapp for mer avanserte detaljer hvor du kan velge hvilket prosjekt (liste) den hører hjemme, og du kan også sette opp påminnelser (men får du kun om du oppgraderer til betalversjonen), hvilken prioritet oppgaven har, hvem som får den tildelt og hvem oppgavens rette far var (altså opphavet).

Som du sikkert skjønner, egner Todoist seg godt for de litt større prosjektene fremfor den simple handlelisten. Det er mulig å dele prosjekter med andre, og det er også en kommentar-funksjon. Filer kan legges til oppgaver og du kan også legge på etiketter for enda bedre organisering.

Det er til og med en funksjon kalt Todoist Karma som lar deg spore produktiviteten din over tid i form av grafer.

Last ned:
Todoist for iOS (App Store, gratis)
Todoist for Android (Google Play, gratis)

Clear

De beste huskeliste-appene


Clear fikk mye oppmerksomhet da den ble lansert for noen år tilbake, fordi den så ganske annerledes ut enn de tradisjonelle huskeliste-appene. Den bruker fargekoding for å proritere gjøremålene dine, og navigasjonen baserer seg hovedsaklig på at du sveiper og drar fingeren over skjermen.

Du drar fingeren fra toppen av skjermen for å legge til en ny oppgave, og etter hvert som du legger flere elementer i en liste, kan du dra og flytte på de enkelte oppgavene og sortere dem med høyeste prioritet øverst (den er rød) og laveste prioritet nederst (den er gul). Så må du sveipe til venstre for å slette en oppgave, og sveipe til høyre for å fullføre den.

Ønsker du å legge til en ny oppgave mellom to elementer, drar du de to oppgavene fra hverandre.

Du kan opprette flere lister, og for å gå ut av en liste, må du knipe to fingre sammen på skjermen. Du oppretter en ny liste på samme måte som du oppretter en oppgave, ved å dra fingeren fra toppen av skjermen.

Så kan du selvfølgelig sette påminnelser på gjøremålene dine, men du har kun mulighet til å ha varsling basert på tid.

Last ned:
Clear for iOS (App Store, 49 kroner)

Finner du ikke din huskeliste-app på listen? Del gjerne hva du bruker selv i kommentarfeltet under artikkelen!

LES OGSÅ: Husk lettere med Notif

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer