De beste kalenderappene til Android

Noen er kjempelekre, mens andre er best på funksjoner.

HVA SKJER'A: Med en god kalenderapp på Android-mobilen får du full oversikt. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVA SKJER'A: Med en god kalenderapp på Android-mobilen får du full oversikt. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smartmobilen er den nye filofaksen. En kalenderapp er et viktig verktøy som hjelper deg å holde avtaler og få ting gjort.

Alle smartmobiler kommer med en kalenderapp innebygd, men de medfølgende løsningene passer ikke for alle. Heldigvis finnes det nok av tredjepartsløsninger å velge mellom.

Her har vi plukket ut våre kalenderfavoritter for Android.

Les også: DashClock - den ultimate Android-låseskjermen

Google Calendar

Vi kan ikke ha en sak om de beste kalenderappene til Android uten å nevne Google Calendar. Den offisielle appen er enkel, men god. Appen har alle standardvisninger, som dag, uke, måned og agenda.

Den lar deg synkronisere kalendere fra din Google-konto, men kan også vise kalendere fra kontoer du har koblet opp på telefonen din. Kontoene er fargekodet for å være enkle å skille fra hverandre. Å opprette en ny hendelse gjøres enkelt bare ved å holde fingeren på skjermen.

Det er også mulig å legge en egen Google Calendar-widget på hjemskjermen på telefonen som viser kommende avtaler.

Utseendemessig er ikke Googles egen kalender blant de lekreste vi kjenner til, men enkelhet og brukervennligheten gjør den likevel til en av våre klare favoritter.

Last ned:
Google Calendar (Google Play, gratis)

De beste kalenderappene til Android


aCalendar

Er en populær kalenderapp med masse funksjoner, men som er relativt enkel å bruke med et fint og oversiktlig brukergrensesnitt. Her får du en rekke forskjellige kalendervisninger, både dag, uke, måned, bursdager og agenda.

Det ekstra kjekke er at dag- og ukesvisningen viser en liten månedsvisning på samme side, slik at det er enkelt å sette ting i sammenheng.

For å bla mellom de ulike kalendervisningene, trenger du bare å sveipe til venstre eller høyre. Oppretting av ny avtale gjør du bare ved å holde fingeren på skjermen.

aCalendar har flere andre kjekke funksjoner, blant annet synkroniserer den bilder fra adresseboken din til bursdager og andre jubileum. En annen hendig funksjon er deling av hendelser og kalenderoppføringer via NFC.

Kalenderappen kommer i en gratisversjon og en betalversjon. Sistnevnte gir også tilgang til fullskjerm-widgets for hjemskjermen.

Last ned:
aCalendar (Google Play, gratis)
aCalendar+ (Google Play, 25 kroner)

De beste kalenderappene til Android


Business Calendar

Som navnet antyder er dette en app som er myntet på proffbruk. Den er godt egnet for deg med mange forskjellige kalendere, og har alle standarvisninger, som dag, uke, måned og agenda, pluss årsvisning.

Du velger selv hvilke kalendere som skal vises fra en menyrad nederst i appen (og i innstillingene velger hvilke som skal ligge i den menyraden igjen - det kan fort bli mange).

Business Calendar har flere kjekke funksjoner, deriblant i de ulike kalendervisningene. Trykker du på en dag i månedsvisningen, får du opp et vindu med den dagens hendelser. Så kan du også velge et antall sammenhengende dager, og så får du opp akkurat de dagene i en egen ukesvisning. Ukesvisningen kan du også justere etter eget ønske, opptil to uker. Den viser dessuten ukenummer.

Man kan konfigurere hvordan appen ser ut, og det finnes flere forskjellige widgets å velge mellom også, både små og store.

Den kommer i to versjoner, en gratisutgave med reklame og en betalutgave uten reklame og med flere funksjoner. Pro-utgaven lar brukere dra og slippe hendelser mellom datoer.

Last ned:
Business Calendar (Google Play, gratis)
Business Calendar Pro (Google Play, 31,28 kroner)

De beste kalenderappene til Android


Agenda

Kalenderappen som gir deg oversikt over hva som står på timeplanen din fra dag til dag.

Agenda er en pen og minimalistisk app som gir deg en fin oversikt over kommende hendelser. Du har likevel tilgang til dag- og månedsvisning om du har behov for å se på det.

Du kan enkelt opprette nye avtaler med et trykk, og appen synkroniserer med alle kalenderkontoene du har satt opp på telefonen din. Det finnes også en hjemskjerm-widget.

Innstillingsmulighetene er ikke spesielt mange, men er ikke det så viktig for deg, er Agenda absolutt verdt å sjekke ut.

Last ned:
Agenda (Google Play, 12,11 kroner)

De beste kalenderappene til Android


Cal

En av de aller lekreste kalenderappene som finnes for Android. Cals hovedoppgave er å gi deg oversikt over hva som står på din daglige agenda: møter, avtaler og oppgaver du må fullføre (hvis du bruker gjøremålsappen Any.DO).

Appen lister opp alle hendelser i kronologisk rekkefølge, og viser deg tydelig hva som er det neste som skjer.

Du kan også koble til Facebook-kontoen din for å få varsler om når folk du kjenner har bursdag.

Den er i tillegg integrert med Google Maps, så du enkelt kan få hjelp til å finne veien til din neste avtale.

Last ned:
Cal (Google Play, gratis)

De beste kalenderappene til Android


Simple Calendar

Så har man kanskje en kalenderapp man er fornøyd med, men trenger i stedet en god måte å få listet opp avtaler på hjemskjermen.

Simple Calendar er en av våre favoritt-widgets som gjør nettopp det. Den er enkel og minimalistisk, men gir deg samtidig en haug med innstillingsmuligheter slik at du kan tilpasse visningen akkurat slik du ønsker den.

Du kan stille inn hvilke kalendere og gjøremålstjenester som skal brukes, samt tema og utseende på selve widgeten.

Best av alt er Simple Calendar helt gratis.

Last ned:
Simple Calendar (Google Play, gratis)

De beste kalenderappene til Android


Event Flow Calendar Widget

Er en annen kalenderwidget vi liker godt. Den er ganske lik Simple Calendar, men ser litt annerledes ut og har også noen flere funksjoner, deriblant muligheten til å vise vær og temperatur. Widgeten er gratis, men noen av innstillingsmulighetene kan du bare få tilgang til via et såkalt «in-app-kjøp».

Last ned:
Event Flow Calendar Widget (Google Play, gratis)

De beste kalenderappene til Android


Les også: 11 anbefalte Android-widgets

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer