De beste løpeappene

Det finnes hundrevis av løpeapper, men hvilke er egentlig best?

NYTTIG VERKTØY: Med en løpeapp kan du få full oversikt over løpeturene dine. Det kan gjøre det enklere å forbedre seg, og kan også virke motiverende. Foto: PANTHERMEDIA
NYTTIG VERKTØY: Med en løpeapp kan du få full oversikt over løpeturene dine. Det kan gjøre det enklere å forbedre seg, og kan også virke motiverende. Foto: PANTHERMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som løpesesongen er i gang, er det på høy tid å finne frem joggeskoene og dra ut på løpetur. Smartmobilen kan være et nyttig hjelpemiddel i så måte, men hvilke apper er best å bruke?

Og klarer de det de lover: å måle både fart, antall kilometer og kalorier OG plotte det hele inn på et kart så du kan se tilbake på hvor du har løpt?

Det har vi forsøkt å finne ut. I samarbeid med Dagbladet har vi har testet ti populære løpeapper som du kan laste ned helt gratis:

Endomondo, Nike+ Running, Runtastic, Adidas miCoach, Runmeter, Runkeeper, Strava Run, Sports Tracker, MapMyRun og Zombies, run!.

Her gir vi deg de fem beste.

Les også: Mobilholder som skal gi muskler

Løper mer enn før

Ifølge ekspertene kan løpeappen utgjøre hele forskjellen på om du kommer deg opp av sofaen eller ikke. Og tilsynelatende bruker mange løpeapper - for stadig flere nordmenn er ute og løper.

En undersøkelse utført av Norstat på vegne av Danske Bank og Oslo Maraton, viser at «Ola og Kari» løper mer enn før i 2014. Særlig kvinner kommer godt ut i undersøkelsen.

Men ikke alle appene er like gode, om du vil ha nøyaktige beregninger av hvor på kartet du har løpt, hvor rask du er og hvor mange kalorier du forbrenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer