TEST: Jabra Elite Active 75t

De beste trenings­proppene

Musikk blir rett og slett ekstra moro med Jabras nye treningspropper.

GLEDE: Å høre på musikk med Jabra Elite Active 75t er rett og slett en svært engasjerende opplevelse. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GLEDE: Å høre på musikk med Jabra Elite Active 75t er rett og slett en svært engasjerende opplevelse. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Få trådløse ørepropper har fått så mye ros som 2018-modellen Jabra Elite Active 65t, som også stakk av med seieren da vi testet en håndfull av dem for halvannet år siden.

Denne høsten kneppet danskene det opp et hakk – først med lanseringen av Elite 75t, og så med lanseringen av dagens testprodukt, Elite Active 75t, som ble avduket på CES-messa i Las Vegas rett over nyttår.

De to produktene har svært mye til felles. Det som først og fremst skiller dem er at Active-utgaven er ytterligere tettet mot regn og svette, og at de har et litt ruere belegg, som gjør at de griper seg enda litt bedre fast i øret.

Pristillegget er heller ikke allverden – 200 kroner ekstra.

IP55 vs IP57

Den viktigste forskjellen kontra ikke-active-versjonen er altså at disse er IP57-sertifisert, kontra IP55. De to sifrene i sertifiseringen betegner henholdsvis tetthet mot støv/smuss og vann. Begge har altså samme beskyttelse mot støv/smuss, mens active-utgaven har såpass god tetning mot vann at de også tåler kortvarig neddykking.

I teorien skulle det bety at du kan svømme med dem, men vi tviler på at det er noe stort poeng, siden Bluetooth-forbindelser har en tendens til å bli høyst ustabile når vann er involvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer