iOS 14

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

Funksjonen Android-brukere har hatt glede av i årevis.

KLISTRELAPPER: Med widgeten Sticky Notes kan du ha post-it-lapper på iPhone-hjemskjermen. Men det er ikke vår eneste favoritt-widget. Foto: Kirsti Østvang
KLISTRELAPPER: Med widgeten Sticky Notes kan du ha post-it-lapper på iPhone-hjemskjermen. Men det er ikke vår eneste favoritt-widget. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

En av de største nyhetene i iOS 14 som ble lansert høst var at det endelig var mulig å legge widgeter på iPhone-hjemskjermen. I praksis er dette små programmer som kjører direkte på hjemskjermen.

Til å begynne med var det så godt som bare Apple som tilbød hjemskjerm-widgeter til iPhone, men etter hvert har også tredjepartsutviklere kommet på banen. Vi har plukket ut noen av dem vi liker aller best.

Smartstabel

Ønsker du ikke å ha mange enkelt-widgeter på hjemskjermen, sjekk ut Apples smartstabel. Denne lager en, vel, stabel av widgeter basert på brukermønsteret ditt. Disse kan du sveipe gjennom manuelt eller så kan du skru på smartrotering, som automatisk roterer widget basert på faktorer som plassering, aktivitet eller tid.

Eksempelvis får undertegnede alltid en widget for å starte Spotify i 19-tiden fordi det er da jeg legger 4-åringen som liker å høre på musikk før han skal sove.

Du kan også lage din egen smartstabel ved å legge en hvilken som helst widget på hjemskjermen og dra og slippe andre widgeter oppå den (de må riktignok være i samme størrelse for at det skal fungere).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer