iOS 14

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

Funksjonen Android-brukere har hatt glede av i årevis.

KLISTRELAPPER: Med widgeten Sticky Notes kan du ha post-it-lapper på iPhone-hjemskjermen. Men det er ikke vår eneste favoritt-widget. Foto: Kirsti Østvang
KLISTRELAPPER: Med widgeten Sticky Notes kan du ha post-it-lapper på iPhone-hjemskjermen. Men det er ikke vår eneste favoritt-widget. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

En av de største nyhetene i iOS 14 som ble lansert høst var at det endelig var mulig å legge widgeter på iPhone-hjemskjermen. I praksis er dette små programmer som kjører direkte på hjemskjermen.

Til å begynne med var det så godt som bare Apple som tilbød hjemskjerm-widgeter til iPhone, men etter hvert har også tredjepartsutviklere kommet på banen. Vi har plukket ut noen av dem vi liker aller best.

Smartstabel

Ønsker du ikke å ha mange enkelt-widgeter på hjemskjermen, sjekk ut Apples smartstabel. Denne lager en, vel, stabel av widgeter basert på brukermønsteret ditt. Disse kan du sveipe gjennom manuelt eller så kan du skru på smartrotering, som automatisk roterer widget basert på faktorer som plassering, aktivitet eller tid.

Eksempelvis får undertegnede alltid en widget for å starte Spotify i 19-tiden fordi det er da jeg legger 4-åringen som liker å høre på musikk før han skal sove.

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

Du kan også lage din egen smartstabel ved å legge en hvilken som helst widget på hjemskjermen og dra og slippe andre widgeter oppå den (de må riktignok være i samme størrelse for at det skal fungere).

PS: Apples fotowidget kan dra fram bildehøydepunkter du ikke nødvendigvis ønsker å se på hjemskjermen din; i så fall kan du trykke på bildet, så på deleknappen og velge Fjern fra framhevede bilder.)

Batterinivå

Har du mange Apple-dingser, kan det være lurt å legge denne widgeten på hjemskjermen, så du får kjapt oversikt over batterinivået på de ulike enhetene du bruker for øyeblikket.

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

Fantastical

Apple har en enkel widget til sin kalenderapp om du ønsker å vise kommende avtaler og den slags rett på hjemskjermen din.

Vår favoritt tredjepartskalender, Fantastical, byr imidlertid på enda flere muligheter når det gjelder funksjonalitet. Her får du et bredt utvalg forskjellige widgeter, til alt fra helt enkle datovisninger og en knapp for å legge til en ny hendelse direkte til en mer avansert widget hvor du får både kalendervisning med hendelser.

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

Google

Ivrig Google-bruker? Med widgeten til den offisielle Google-appen kan du få en søkelinje rett på hjemskjermen din, så slipper du å gå via nettleseren. Herfra kan du også raskt gjøre et bildesøk via Lens-funksjonen eller gjøre et stemmesøk om du ønsker det.

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

Dropbox

Egentlig bør du sjekke om alle favoritt-appene dine har en widget. Dropbox har en som gir deg snarvei til å skanne dokumenter, en funksjon vi liker godt og har skrevet om tidligere her på Dinside. Du kan dessuten laste opp bilder, filer eller ta opp lyd rett fra widgeten også.

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

ETA

ETA er en veldig kjekk app som gjør at du raskt kan se hvor lang tid det vil ta deg å komme deg til ulike destinasjoner, for eksempel hjem, jobb, barnehagen, kjøpesenteret og liknende basert på din nåværende destinasjon. Med widgeten plassert på hjemskjermen går det enda kjappere å sjekke beregnet ankomst.

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

Pedometer++

Opptatt av å gå 10.000 skritt om dagen? Med widgeten Pedometer++ kan du se hvordan du ligger an rett fra iPhone-hjemskjermen. Den kan vise data fra både telefonen og Apple Watch.

Wakeout!

Wakeout! ble kåret til årets iPhone-app i 2020. Dette er en treningsapp som består av enkle og raske øvelser som er ment for kontorer og klasserom. Et fint avbrekk for oss som blir stillesittende. Men så var det å huske å gjennomføre øvelsene. Ved å legge appen som en widget på hjemskjermen bør det bli enklere. Da er det bare å trykke på den for å starte en ny kjapp økt. Lykke til!

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

Cycles

Cycles er en av mange menstruasjonskalendere til iPhone. Den har også en widget som gjør at du kan raskt se de kommende dagene i syklusen samt hvilken fase du er i ferd med å gå inn i (om mensen er nært forestående og så videre).

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

Day One

Day One er en glimrende dagbok-app, og med hjemskjerm-widget er det enda enklere å legge til en ny oppføring enn før. I tillegg får du tilbakeblikk-funksjonalitet og en streak-visning om du er opptatt av å skrive noe hver dag.

Forza Football

De beste widgetene til iPhone-hjemskjermen

En super app for å følge med på fotballkamper, og her kan du legge ulike widgeter på hjemskjermen for å se når dine lag spiller og nylige resultater.

Sticky Widgets

Denne har vi omtalt i en egen artikkel, og fortjener også en plass på topplista vår. Med Sticky Widgets kan du få klistrelapper på hjemskjermen - så slipper du å klistre faktiske lapper på baksiden av telefonen som du mister.

Widgetsmith

Widgetsmith ble raskt en av de mest populære appene for å lage dine egne widgeter da iOS 14 ble lansert i fjor høst. Med denne kan du lage widgeter som kan vise dato, vær, bilder, tekst og aktivitet og tilpasse dem i ønsket farge, skrifttype og så videre. Sammen med den nye muligheten for å bytte ikoner i iOS 14, kan du få iPhone- hjemskjermen din til å se om ikke akkurat som du ønsker, ganske så annerledes enn tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer