De beste Windows Phone 7-spillene

Visste du at Windows Phone 7 er en av de beste mobile spillplattformene?

SPILL, SPILL, SPILL: Liker du å spille på mobilen, kan du trygt kjøpe deg en Windows Phone 7-telefon. For eksempel kan du nyte Rocket Riot på HTC Titans gigantiske skjerm. Det gjør vi.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SPILL, SPILL, SPILL: Liker du å spille på mobilen, kan du trygt kjøpe deg en Windows Phone 7-telefon. For eksempel kan du nyte Rocket Riot på HTC Titans gigantiske skjerm. Det gjør vi. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inntil nå har iPhone vært kongen på haugen når det gjelder spill. Utvalget er enormt, de har en Xbox Live-aktig tjeneste i Game Center og grafikken er super.

Men nå bør Apple se seg bak skulderen: Spillgiganten og erkerivalen Microsoft slår seg opp med Windows Phone 7 (WP7), og spill er ikke overraskende en av de store satsningsområdene, med blant annet full Xbox Live-integrering i lommen.

Liker du spill, vil du elske WP7.

"Den peneste plattformen" - test av Windows Phone 7 Mango

Dette er Xbox Live

Hva betyr det egentlig at WP7 har Xbox Live? Ikke nødvendigvis så voldsomt mye, i alle fall ikke om du ikke allerede bruker tjenesten på Xbox 360.

DEG: Med Xbox Live på Windows Phone 7 får du blant annet avataren din inn i telefonen.
DEG: Med Xbox Live på Windows Phone 7 får du blant annet avataren din inn i telefonen. Vis mer


Spillene du laster ned, og som pryder seg med Xbox Live-merket, samles i en egen Xbox Live-app. Her kan du blant annet sjekke Xbox Live-poengene dine og se hva vennene dine driver med. Du kan også spille mot dem og sammenlikne poengsummer.

Man har dessuten Achievements, slik man kjenner det fra Xbox 360. Det vil si at spillene belønner deg med utmerkelser og Xbox Live-poeng når du gjør diverse ting, for eksempel bekjemper en boss eller gjør noe kreativt.

En detalj som viser seg å være gull verdt, er at Xbox Live-spillene på WP7 følger samme mal som de gjør på Xbox når det gjelder betaling. Man slipper å forholde seg til to versjoner; én demo og én fullversjon. I stedet kan du velge mellom "Prøv" eller "Kjøp" i app-butikken, og liker du prøveversjonen kan du raskt kjøpe den uten å laste ned noe mer enn du allerede har gjort.

Microsoft har større planer for Xbox Live-integrasjonen, så fordelene vil større etterhvert. Blant annet skal man kunne styre filmer på Xbox 360 fra telefonen, og allerede finnes det spill hvor gullmyntene du samler i mobilversjonen ender opp i lomma på Xbox 360-utgaven.

Foreløpig er det ikke et voldsomt utvalg av spill på WP7, sammenliknet med konkurrentene som har vært på markedet mye lenger. Til gjengjeld er mange av de spillene som faktisk er der helt strålende.

Her er våre favoritter.

SUKKERSØTT: Rocket Riot.
SUKKERSØTT: Rocket Riot. Vis mer


Rocket Riot

Du styrer en lemløs figur i en todimensjonal verden, hvor alt dreier seg om å plaffe hverandre ned med digre bazookaer. Ved å dra tommelen rundt på venste side av skjermen styrer du figuren, mens høyre tommel styrer hvor og hvor hardt du vil skyte. Kontrollen sitter som et, ja, skudd.

Men det er grafikken som virkelig imponerer oss. Verdenen har kun to dimensjoner, men grafikken har tre, og man sitter igjen med en slags "2,5D". Alt baserer seg på tredimensjonale piksler, og alt du ser i spillet kan bli skutt i fillebiter. Dermed fyller skjermen seg raskt opp med små, flyvende, tredimensjonale kuber.

Og retrofølelsen, fargene, musikken og humoren gir deg et sukkersjokk av den gode arten.

Marketplace (35 kroner)
(Finnes også på Xbox Live Arcade på Xbox 360)

KALKULERENDE MORO: Orbital.
KALKULERENDE MORO: Orbital. Vis mer


Orbital

Det er lett å se skjermdumper av dette spillet og avskrive det som nok et ball-basert puzzle-spill. Men ikke gjør det. Orbital er på mange måter det perfekte mobilspill.

Test av HTC Titan - den perfekte WP7-spillmobilen?

Man skyter fra bunnen av skjermen, og for hvert skudd du avfyrer kommer det en ny sirkel der skuddet stopper opp. Disse må skytes flere ganger for å få dem til å forsvinne. Problemet er bare at, som sagt: Det kommer en ny sirkel for hvert skudd. Dermed har man det gående. Man kan også spille mot en venn på samme telefon, og en slik lokal flerspiller tar vi av oss hatten for, i en spillverden som helt har glemt hvor gøy to mennesker kan ha det i samme sofa. Neongrafikken er ikke særlig orginal lenger, men ser nydelig ut likevel.

Spillmekanikken lærer du deg på 30 sekunder. Men jo høyere rekorder du får, jo vanskeligere blir det å slå dem, og jo morsommere blir spillet. Dermed får man et spill som kan dras opp av lommen for en kjapp runde på et par minutter. Og et par minutter etter det, drar man det jommen opp av lomma nok en gang.

Marketplace (21 kroner)
(Finnes også på App Store og Android Market)

KLASSISK: iBlast Moki.
KLASSISK: iBlast Moki. Vis mer


iBlast Moki

Fysikkbaserte 2D-spill med enkel grafikk har blitt det nye, store på mobiler, og dette vår foreløpige favoritt på WP7. iBlast Moki tar elementer fra mange andre spill og koker en suppe som både smaker godt og ser bra ut.

Ved hjelp av blant annet bomber skal du føre spillets hjernedøde figurer til mål. I sin pureste form er dette Angry Birds hvor man bruker bomber i stedet for sprettert, men det blir straks mer komplisert. Du er avhengig av at alt er "tima og tilrettelagt", og man må både løse gåter og sprenge bygninger.

Når du endelig har fått det til, og setter i gang kjedereaksjonen som sørger for at alle de søte små kommer trygt hjem, glemmer man raskt at bomber ikke er så politisk korrekt om dagen.

Marketplace (21 kroner)
(Finnes også på App Store)

FRISKT DRYPP: Enigmo.
FRISKT DRYPP: Enigmo. Vis mer


Enigmo

Her har vi en klassiker fra iPhone. Spillet ble tidligere vist frem som et skoleeksempel på hvor kraftig Apples telefonen var, og imponerer fortsatt.

Målet er å få væsken som helles ut av dispenserne inn i sine respektive beholdere. Vann dit, og lava dit, for eksempel. Dette gjøres med diverse hjelpemidler, som trampoliner, svamper og bjelker. Utover i spillet virker oppgavene nærmest umulige, men aldri så vanskelige at man ikke får dem til til slutt. Og man sitter igjen med en følelse av å være den smarteste fyren på bussen.

Vi venter fortsatt på Wimp til Windows Phone 7

Grafikken er nøkteren, men effektiv, og dråpene som etterhvert fyller skjermen følger fysikkens lover til punkt og prikke.

Marketplace (21 kroner)
(Finnes også på App Store og til Mac OS X)

SMÅTT MEN STORT: Tentacles.
SMÅTT MEN STORT: Tentacles. Vis mer


Tentacles

"Dette er en helt ny måte å tenke plattformspill" lover beskrivelsen, og det har de faktisk rett i.

Du styrer en mikroskopisk kar gjennom mikroskopiske omgivelser, som kroppen til en professor. Spillet er en estetisk fest, og ting ser både ekkelt og morsomt ut på samme tid. Figuren beveger seg ved hjelp av tre tentakler, som du fester på veggene ved å trykke der du vil ha dem. Fiender, små utfordringer som å komme seg raskest mulig gjennom et stykke av banen og stadig økende vanskelighetsgrad gjør dette mikroskopiske spillet til noe stort.

Bare ikke forvent å bli noe særlig klokere på anatomi.

Marketplace (35 kroner)

MAGISK: Max & the Magic Marker.
MAGISK: Max & the Magic Marker. Vis mer


Max & the Magic Marker

Dette spillet kombinerer todimensjonal fysikkmoro med god, gammeldags plattformspilling.

Du styrer Max, som har fått seg en magisk tusj. Med denne tusjen reiser han inn i verden hvor det han tegner blir virkelighet. Må du over et vann, men klarer ikke å hoppe langt nok? Tegn en bro! Er du avhengig av noe fallende og tungt? Tegn en stein!

Grafikken er sjarmerende, tegningen fungerer, fysikken sitter og kontrollen er nøyaktig. Resultatet blir en sikker vinner for både far og sønn.

Marketplace (35 kroner)
(Finnes også på Wii, iPhone, PC og Mac)

Mer stoff: Alle saker om Windows Phone 7

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer