iPhone 11

De siste ryktene

Apple kan ha droppet omvendt lading og støtte for Apple Pencil.

NYTT KAMERADESIGN: Basert på lekkasjene kommer iPhone 11 - eller iPhone Pro - til å se ut som dette. Foto: Ben Geskin
NYTT KAMERADESIGN: Basert på lekkasjene kommer iPhone 11 - eller iPhone Pro - til å se ut som dette. Foto: Ben Geskin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er bare timer unna Apples etterlengtede iPhone 11-lansering, og som vanlig er det duket for noen rykter og lekkasjer i siste liten.

For å unngå at kveldens lansering, som starter klokka 19 norsk tid, blir en skuffelse, bør du kanskje ikke lese videre.

Slik blir iPhone 11

Apple vil mest sannsynlig vise frem tre nye iPhone-modeller, og det siste på navnefronten er at de vil hete iPhone 11, iPhone Pro og iPhone Pro Max.

På de to siste såkalte Pro-modellene droppes altså tallet, antagelig for å skape et større skille mellom hovedmodellen iPhone 11, som forventes å være oppfølgeren til iPhone Xr.

iPhone Pro og iPhone Pro Max blir da oppfølgerne til nåværende iPhone Xs og Xs Max.

Litt enkelt kan vi da si at iPhone 11 bli folkemodellen, mens iPhone Pro og Pro Max blir det som på engelsk kalles for «high-end»-modeller, altså proffutgavene.

Ifølge ryktene kommer dog den eneste forskjellen mellom en ikke-Pro og Pro-utgave å være at førstnevnte har et dobbeltkamera og sistnevnte har trippelkamera, skriver 9to5Mac.

Ikke omvendt lading?

I går kveld hevdet for øvrig den anerkjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo at det ikke blir støtte for Apple Pencil på den nye iPhone 11-serien som det lenge har blitt hevdet.

I tillegg mener Kuo at de nye iPhone-modellene ikke vil støtte såkalt omvendt lading som tidligere antatt. Med omvendt lading ville det vært mulig å lade sine trådløse AirPods ved å legge dem på baksiden av telefonen. Dette er mulig på både Samsung Galaxy S10 og Huawei P30 Pro.

Kuo mener imidlertid at Apple ikke var fornøyde med funksjonen, og har valgt å skrote den for denne gang.

Bloombergs Mark Gurman, som også går for å ha gode Apple-kilder, sier han har hørt det samme:

På den lyse siden kan det se ut til at Apple endelig kommer til å legge ved en kraftigere lader på 18 watt med de to iPhone Pro-modellene. Det vil si at det vil gå raskere å lade dem enn tidligere.

Den dårlige nyheten? Skal vi tro analytiker Ming-Chi Kuo, kommer iPhone 11 til å fremdeles bare ha 5 watts-laderen som før.

One more thing? En ny iPad

For øvrig har Mark Gurman i Bloomberg også nå sagt at Apple kommer til å annonsere en ny 10,2-tommer iPad på kveldens lansering som erstatning for den nåværende standardmodellen på 9,7.

Fra før av hevdes det også at Apple kan lansere en ny sporingsbrikke og kanskje også AR-briller. En 16-tommer MacBook Pro er også ventet i løpet av året.

Vi kommer til å dekke lanseringen direkte her på Dinside klokka 19, så følg med!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer