Beste smartklokker og aktivitetsarmbånd 2018

De står øverst på nordmenns ønskeliste til jul - men hva skal du velge?

Her er våre anbefalinger.

DE BESTE SMARTKLOKKENE: Mens Google har gått i smartklokke-dvale, er det i praksis bare to reelle smartklokke-alternativ, fra henholdsvis Samsung og Apple. Foto: Kirsti Østvang
DE BESTE SMARTKLOKKENE: Mens Google har gått i smartklokke-dvale, er det i praksis bare to reelle smartklokke-alternativ, fra henholdsvis Samsung og Apple. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I en undersøkelse Respons Analyse gjorde på oppdrag fra Elektronikkbransjen i høst, kom det frem at 27 prosent av nordmenn ønsket seg forbrukerelektronikk til jul. Høyest på ønskelista stod smartklokker og -armbånd.

Men hva skal du velge om du skal gi dette i julegave i år? Her er våre anbefalinger basert på det vi har omtalt i 2018.

Kjøpe smartklokke? Velg Apple eller Samsung

Derfor anbefaler vi Apple Watch:Apple Watch er verdens mest populære smartklokke, og det er det god grunn til. Da vi testet Apple Watch Series 4 tidligere i høst, mente vi det var den beste smartklokka på markedet. Nå som den endelig har kommet med eSIM-støtte i Norge, er den et enda bedre kjøp.

Apple Watch fikk et skikkelig løft med Series 4-utgaven. Skjermen var omlag 30 prosent større enn før, noe som gjør smartklokka bedre å bruke. En annen ting vi liker godt med Apples smartklokke er designet. I motsetning til en del andre smartklokker, er den ikke stor og klumpete, og den passer like godt på små håndledd som store.

Den er rask i bruk, har masse funksjoner, og det er mange gode tredjeparts-apper å laste ned. Den har også en revolusjonerende EKG-målefunksjon, men denne er foreløpig kun tilgjengelig i USA. Batteritiden er ikke best i klassen, og med vanlig bruk uten trening kan vi klare å skvise rundt 1,5-2 dager ut av den. Prisen, som starter på 4.390 kroner, er også relativt høy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer