Beste smartklokker og aktivitetsarmbånd 2018

De står øverst på nordmenns ønskeliste til jul - men hva skal du velge?

Her er våre anbefalinger.

DE BESTE SMARTKLOKKENE: Mens Google har gått i smartklokke-dvale, er det i praksis bare to reelle smartklokke-alternativ, fra henholdsvis Samsung og Apple. Foto: Kirsti Østvang
DE BESTE SMARTKLOKKENE: Mens Google har gått i smartklokke-dvale, er det i praksis bare to reelle smartklokke-alternativ, fra henholdsvis Samsung og Apple. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I en undersøkelse Respons Analyse gjorde på oppdrag fra Elektronikkbransjen i høst, kom det frem at 27 prosent av nordmenn ønsket seg forbrukerelektronikk til jul. Høyest på ønskelista stod smartklokker og -armbånd.

Men hva skal du velge om du skal gi dette i julegave i år? Her er våre anbefalinger basert på det vi har omtalt i 2018.

Kjøpe smartklokke? Velg Apple eller Samsung

Derfor anbefaler vi Apple Watch:
Apple Watch er verdens mest populære smartklokke, og det er det god grunn til. Da vi testet Apple Watch Series 4 tidligere i høst, mente vi det var den beste smartklokka på markedet. Nå som den endelig har kommet med eSIM-støtte i Norge, er den et enda bedre kjøp.

TIL HVERDAG OG FEST: Apple har gjort stor business på armbånd til Apple Watch. De slipper jevnlig nye varianter i ulike materialer og farger. Og vipps har du en smartklokke som kan brukes til både trening og fest. Foto: Kirsti Østvang
TIL HVERDAG OG FEST: Apple har gjort stor business på armbånd til Apple Watch. De slipper jevnlig nye varianter i ulike materialer og farger. Og vipps har du en smartklokke som kan brukes til både trening og fest. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Apple Watch fikk et skikkelig løft med Series 4-utgaven. Skjermen var omlag 30 prosent større enn før, noe som gjør smartklokka bedre å bruke. En annen ting vi liker godt med Apples smartklokke er designet. I motsetning til en del andre smartklokker, er den ikke stor og klumpete, og den passer like godt på små håndledd som store.

Den er rask i bruk, har masse funksjoner, og det er mange gode tredjeparts-apper å laste ned. Den har også en revolusjonerende EKG-målefunksjon, men denne er foreløpig kun tilgjengelig i USA. Batteritiden er ikke best i klassen, og med vanlig bruk uten trening kan vi klare å skvise rundt 1,5-2 dager ut av den. Prisen, som starter på 4.390 kroner, er også relativt høy.

Derfor anbefaler vi Samsung Galaxy Watch:
Det beste alternativet til Apple Watch, og smartklokka du bør velge om du har Android-mobil er Samsung Galaxy Watch. Det er en god smartklokke med mange funksjoner, eSIM-støtte og et batteri som holder i 4-5 dager. Designet er pent, men vi skulle gjerne sett at klokka var litt mindre på våre små håndledd, selv om Samsung faktisk tilbyr den i to størrelser.

Samsung har etter vår mening også litt å gå på hva gjelder brukervennligheten, og kvaliteten på tredjepartsapper er svakere sammenlignet med Apple Watch. Prisen starter på 3.800 kroner.

TRADISJONELL KLOKKEDESIGN: Samsung fortsetter å lage smartklokker som ser ut som tradisjonelle mekaniske ur. Foto: Kirsti Østvang
TRADISJONELL KLOKKEDESIGN: Samsung fortsetter å lage smartklokker som ser ut som tradisjonelle mekaniske ur. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Det beste avanserte aktivitetsarmbåndet: Fitbit Versa

Fitbit kaller sin Versa-klokke for en smartklokke, men vær obs: dette er ikke en smartklokke på samme måte som Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch. Det er mer et avansert aktivitetsarmbånd.

SETT DET FØR: Fitbit Versa er ikke prikk lik Apple Watch, men det er ikke mye om å gjøre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SETT DET FØR: Fitbit Versa er ikke prikk lik Apple Watch, men det er ikke mye om å gjøre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Den er dog et populært billigere alternativ til Apples smartklokke til cirka 1.800 kroner. Siden det er et Fitbit-produkt er det mest fokus på helse- og treningsfunksjoner, men den har ikke GPS. Men du KAN trene med den, og for hobbymosjonister bør den duge fint. Skrittelling, søvnregistrering og pulsmåling har den, og så kan du få varsler når noen ringer samt lese tekstmeldinger.

Det beste aktivitetsarmbåndet: Fitbit Alta HR

I vår store test av aktivitetsarmbånd i mars i år, stakk Fitbit Alta HR av med seieren. Det ble riktignok lansert i mars 2017, så det er ikke nytt for året. Konklusjonen vår var som følger:

«Skal du ha et aktivitetsarmbånd som er enkelt og morsomt å bruke, er de rett og slett best i klassen. Det viser seg nok en gang at vel så viktig som et godt aktivitetsarmbånd, er en bra og brukervennlig app.»

SOLID APP: Vi liker godt Fitbits app, som er eksemplarisk enkel å skjønne. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SOLID APP: Vi liker godt Fitbits app, som er eksemplarisk enkel å skjønne. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Vi testet den opp mot aktivitetsarmbånd som Polar A370 og Garmin Vivosport, som begge fikk terningkast 5, men det som gjorde at Fitbit trakk det lengste strået var rett og slett programvaren. Hverken Polar eller Garmin har like gode apper som Fitbit, selv om aktivitetsarmbåndene har mange gode egenskaper.

Den er beskjeden i størrelse, gir god og nyttig informasjon om daglig aktivitet, har god batteritid og er enkel å bruke. Prisen ligger på cirka 1.200 kroner.

Fitbit lanserte et nytt aktivitetsarmbånd tidligere i høst, Charge 3, som vi også liker godt, men vi hadde litt trøbbel med den, derfor har vi valgt å ikke inkludere den på vår toppliste for 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer