Google Assistent til topps i stor test

De stilte nesten 5.000 spørsmål – Siri på jumboplass

Men Alexa har begynt å tette forspranget.

FORTSATT BEST: Google Assistant besvarer flest spørsmål og har størst andel med riktige svar blant stemmeassistentene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FORTSATT BEST: Google Assistant besvarer flest spørsmål og har størst andel med riktige svar blant stemmeassistentene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Selv om de ikke er i offisielt salg i Norge ennå, har mang en nordmann gått til anskaffelse av en Amazon Echo eller Google Home-enhet.

Selv har vi testet både Amazon Echo Dot og Google Home Mini, og vi var godt fornøyd med dem begge, selv om ingen av dem fungerer på norsk ennå. Det kan imidlertid endre seg i nær framtid, siden norsk er ett av språkene som ble trukket fram i neste pulje.

Stilte 5.000 spørsmål

Nettstedet Stone Temple har testet stemmeassistentene fra Google og Amazon (Alexa), samt Cortana fra Microsoft og Siri fra Apple.

Hver assistent ble matet med 4.952 spørsmål hver seg, og for hvert spørsmål ble det logget hvorvidt assistenten prøvde å gi et svar, og i så fall – om svaret som ble gitt var riktig.

Google på topp – Apple på bunn

Og som i fjor var det Google Assistant (på telefonen) som trakk det lengste strået. Assistant ga et svar på tre av fire spørsmål, og over 90 prosent av svarene var korrekte. Varianten på Google Home-høyttalerne gjorde det også godt, selv om den kom litt bak telefon-varianten både på andel besvarte spørsmål og korrektheten i svarene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.