Post-it som app

De velkjente klistrelappene går digitalt

Nå kan du digitalisere Post-it-lappene dine - se så enkelt

POST-IT: Du kan faktisk digitalisere opptil 200 kvadratiske notiser samtidig. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
POST-IT: Du kan faktisk digitalisere opptil 200 kvadratiske notiser samtidig. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

De fargeglade Post-it-lappene kan brukes til så mangt. Enten det er til å piffe opp veggen hjemme, planlegge arbeidet eller notere ned tanker og gjøremål. Noen har også den uvanen at de skriver opp passord på notislapper og henger dem opp i nærheten av PC-en, men det fraråder vi deg å gjøre.

Dette er eksempler på hvor fleksible disse klistrelappene faktisk er. Men ettersom færre og færre noterer for hånd, har 3M, selskapet bak Post-it, sett seg nødt til å tenke mer fremtidsrettet, noe som har resultert i en mobilapp for iOS og Android.

Appen har faktisk vært tilgjengelig på iPhone i flere år, men er først nå tilgjengelig på Android. Du finner den her i Play Store og her i App Store.

Hva kan den gjøre?

Som seg hør og bør for en Post-it-app kan du selvsagt ta notater i appen til Android og iOS – både med tastaturet og håndskrift – enten med finger eller penn på enheter som iPad Pro og Samsung Galaxy Note 9.

For å komme i gang, trykker du på pluss-ikonet nederst i appen og velger om du vil lage et nytt notat eller ta bilde av en Post-it-lapp. Hvis du velger et nytt notat kan du legge til flere under samme tavle ved å trykke på Add-knappen øverst midt på. Ved å trykke add-knappen øverst til høyre, legger du til alle notisene i en ny tavle.

Du endrer farger på Post-it-en ved å trykke på «Note» og kan skrive med tekst fremfor finger/penn ved å trykk «Text».

Slik oppretter du en ny notis.
Slik oppretter du en ny notis. Vis mer

Det som gjør appen ekstra bra, er muligheten til å knipse bilde av vanlige Post-it-lapper og konvertere dem til appen.

Ifølge Post-it er det mulig å ta bilde av og digitalisere 200 kvadratiske notislapper samtidig, nok til å dekke de flestes behov.

Alle notisene dine kan du organisere i grupper, for eksempel idémyldring og gjøremål. For så å samle alle, relevante notater under samme gruppe.

Notatene kan du også eksportere og dele med andre hvis du ønsker det. For øyeblikket støtter Post-it eksportering til pdf, Excel, zip-fil, bildefil og PowerPoint, men flere muligheter er på vei. Du kan også sende Post-it-notisene dine ut i skyen.

Fra venstre: Organiser notisene dine, konverter fysisk Post-it-er til digitale og slik tar du notater.
Fra venstre: Organiser notisene dine, konverter fysisk Post-it-er til digitale og slik tar du notater. Vis mer

Har sine mangler

Førsteinntrykket av Post-it er stort sett positivt, men det er greit å være obs på at den har sine mangler. Først og fremst støtter appen kun kvadratiske notislapper, så hvis du har en rektangulær Post-it-lapp, vil den krympes til en kvadrat.

En annen ting, som trolig er en større mangel, er at det ikke er mulig å synkronisere notisene dine på tvers av enheter på en enkel måte. Du kan dermed ikke ta notater på nettbrettet ditt og se dem på mobilen din, og vice versa.

Per nå er den eneste løsningen å eksportere notisene til skytjenester, som Dropbox, OneDrive og Google Cloud, for så å importere dem på enheten, men det er mer knotete enn folk flest ønsker.

Post-it skriver på sine nettsider at skylagring er på vei, og at i planene er også å lansere iCloud-støtte i løpet av høsten.

Alternativer

Post-it kom sent, hvis du tar med den forsinkede lanseringen til Android i betraktning, men forholdsvis godt til markedet med digitale notislapper. Hvis du er ute etter noe med støtte for synkronisering i skyen, anbefaler vi at du ser andre steder.

Bruker du en Apple-enhet, iPhone, iPad eller Mac, er du kanskje ivrig bruker av den innebygde notater-appen, men hvis du vil bruke en tjeneste som er mer åpen og tilgjengelig på flere plattformer, kan du for eksempel prøve Sticky Notes.

Sticky Notes er en app fra Microsoft som er tilgjengelig i Windows 10 og via OneNote til Android og iOS. Appen er per dags dato ikke tilgjengelig på Mac, men du får tilgang til notatene på denne nettsiden.

Alle notatene synkroniseres automatisk på tvers av enhetene dine, og du kan legge til både bilder og håndskrift – sistnevnte kun på Windows 10 for øyeblikket.

Hvilken notisapp bruker du? Del gjerne dine beste tips i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer