De viktigste nyhetene fra Google I/O 2015

Ny Android med bedre batteritid, ny bildetjeneste, offline-kart, VR-briller til iPhone og mye mer.

UTVIKLERKONFERANSE: Google I/O startet på torsdag med et keynote-foredrag om hva som kommer fra Google den nærmeste tiden. Foto: GOOGLE/YOUTUBE
UTVIKLERKONFERANSE: Google I/O startet på torsdag med et keynote-foredrag om hva som kommer fra Google den nærmeste tiden. Foto: GOOGLE/YOUTUBE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld norsk tid åpnet Google sin årlige utviklerkonferanse, Google I/O, og i tradisjon tro avholdt de en såkalt keynote, der de presenterer de største nyhetene fra selskapet i året som kommer.

Flere av nyhetene var allerede kjent på forhånd, men noen overraskelser var det også. Her er en oppsummering av det viktigste som ble vist frem.

LES OGSÅ: Hva lanserer Apple på sin utviklerkonferanse?

Android M

Nå er neste versjon av Android endelig offisiell, men hvilket versjonsnummer den får og hva det endelige navnet blir, er foreløpig ikke kjent. Dinsides lesere tipper Marshmallow eller milkshake.

Den nye Android-versjonen er ingen omveltende oppdatering. Fokuset i denne runden har vært å heve kvaliteten på operativsystemet, sier selskapet selv, hvilket betyr mange «under panseret»-forbedringer.

 • Enklere app-tillatelser: De siste par årene har det vært mye fokus rundt apper og personvern, og hvilke data appene får tilgang på når du installerer dem på din telefon.

  I tidligere utgaver av Android har man kun forholdt seg til tillatelser ved selve installasjonen av appen, noe som har ført til at en del kanskje bare har godkjent dem før de forstår hva de har gitt tillatelse til.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer