Deaktiver hjem-knappen på iPhone og iPad

Perfekt til Spotify-fest eller om ungene skal få se en film og bare det.

Den er godt gjemt i menyene, men i begrenset tilgang-modus kan du sperre iOS-enheten slik at man ikke kan lukke appen som er åpen.
Den er godt gjemt i menyene, men i begrenset tilgang-modus kan du sperre iOS-enheten slik at man ikke kan lukke appen som er åpen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant de 200 nyhetene i iOS 6, er det nye kart, panoramafunksjon, ny app store og andre større endringer som får mest omtale, men det finnes også små nyheter å glede seg over.

En av dem kalles "begrenset tilgang", og den finner du i "tilgjengelighet"-menyen. Funksjonen gir deg mulighet til å låse iOS-enheten til ett program slik at hjem-knappen i praksis ikke virker.

Det kan være kjekt i situasjoner der du ønsker å gjøre enheten tilgjengelig for andre (f.eks. bruke Spotify på fest), uten at du trenger å risikere at noen snoker i meldingene dine eller oppdaterer Facebook-statusen din med noe fjas.

Funksjonen kan også utvides slik at du selv definerer hvilke områder av skjermen brukeren skal få lov til å trykke på og ikke.

Les også: Slik får du ukenummer på iPhone

Slik gjør du det

Først må du aktivere "begrenset tilgang"-funksjonen. Det gjør du via innstillinger, generelt, tilgjengelighet og begrenset tilgang:

Så aktiverer du begrenset tilgang, for deretter å sørge for at det er mulig å komme seg ut av denne modusen. Det gjør du ved å definere en firesifret PIN-kode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer