Del huskelistene med Google Keep

Ny funksjon lar deg enkelt dele lister med venner og familie.

ENDELIG: Nå kan Google Keep brukes til delte huske- og handlelister. Foto: KIRSTI ØSTVANG
ENDELIG: Nå kan Google Keep brukes til delte huske- og handlelister. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes et drøss med apper for å lage notater og huskelister på mobilen, og Google har én av dem, nemlig Google Keep.

Keep er en av våre favorittapper fordi den er: gratis, lett å bruke og lar deg lage både vanlige tekstnotater, talenotater, bildenotater og sjekklister. Det er ikke den mest avanserte notatappen som finnes, men den får jobben gjort.

Google har dessuten akkurat oppdatert Keep med et par kjekke nyheter som gjør appen enda bedre å bruke enn før. Du må riktignok ha en Android-mobil for å kunne bruke den.

LES OGSÅ: Nyttige apper til studiestart

Delte notater

For det første er det nå blitt mulig å dele notatene med andre. Det kan være spesielt kjekt om du ønsker å ha en felles handleliste med din bedre halvdel.

Flere brukere kan naturligvis redigere notatet samtidig. Endringene skjer i sanntid, så det går kjapt å både legge til og fjerne elementer fra en sjekkliste eller annet dere måtte dele dere imellom.

LEGG TIL FLERE BRUKERE: Inne på et notat kan du invitere andre brukere ved å trykke på person-ikonet øverst. Foto: KIRSTI ØSTVANG
LEGG TIL FLERE BRUKERE: Inne på et notat kan du invitere andre brukere ved å trykke på person-ikonet øverst. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Fargekodede notater

HVILKEN FARGE VIL DU HA? Med det nye fargesøket er det enda større grunn til å fargekode notatene. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVILKEN FARGE VIL DU HA? Med det nye fargesøket er det enda større grunn til å fargekode notatene. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Noe av det fine med Google Keep er det enkle og ryddige brukergrensesnittet.

Vi liker også godt at du kan bruke fargekoder for å organisere notatene. Frem til nå har det imidlertid kun vært en rent kosmetisk funksjon, ifølge Lifehacker.

Med den nye oppdateringen er det imidlertid blitt mulig å søke notater etter farge.

Har du merket alle jobbrelaterte notater i rødt, kan du bruke søkefunksjonen til å få opp bare disse. Kjekt!

Google Keep er som nevnt kun tilgjengelig for Android-mobiler, og du kan laste ned appen fra Google Play. Tjenesten er også tilgjengelig i en webutgave samt på Chrome Web Store.

Det finnes som mange alternativer til Google Keep. Er du Apple-bruker, fungerer Påminnelser-appen på samme måte - den kommer forhåndsinstallert på både iOS-enheter og Mac.

Microsoft har et fint alternativ i OneNote, som fungerer på de fleste plattformer.

LES OGSÅ: OneNote – notater på Android, iOS og Windows Phone

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer