Del WiFi-tilgangen med QR-koder

Lei av å ramse opp det lange passordet for alle som er på besøk?

Scan QR-kode, og vips, så er du logget på det trådløse nettverket. I hvert fall i teorien. (Foto: QR code for object tagging av Preetam Rai, CC-BY)
Scan QR-kode, og vips, så er du logget på det trådløse nettverket. I hvert fall i teorien. (Foto: QR code for object tagging av Preetam Rai, CC-BY) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har blitt spurt om hva passordet er til det trådløse nettet hjemme, og siden det er ganske langt og vanskelig er det heller ikke sjelden at det må flere høytopplesninger til før vedkommende klarer å skrive det riktig.

Hender det også at du "låner bort" tilgang til det trådløse nettet hjemme, er WiFi Joiner en svært kjekk sak.

I hvert fall på papiret.

Slik fungerer WiFi Joiner

  • For eieren: Generere en QR-kode for å la andre koble seg på det trådløse nettverket. Denne kan så enten skrives ut, eller bare lagres på mobiltelefonen.
  • For den besøkende: Scanne en QR-kode generert via forrige punkt, for deretter å koble seg direkte på det trådløse nettet; uten å måtte taste inn passordet.
For eierens del er dette lett som en plett. Man velger enkelt og greit ett av de trådløse nettverkene som allerede er lagret på telefonen, eller taster inn aktuell SSID/passord-kombinasjon. QR-koden kan man så sende på epost, skrive ut eller bare lagre i bildegalleriet på telefonen.

Den besøkende starter WiFi Joiner og scanner den aktuelle QR-koden, hvorpå man får opp en boks med navn på nettverket og (eventuelt) passord (dersom eieren har valgt ikke å gjemme det). Ett trykk til, og vips, så er man koblet på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer