Huawei Mate 30 Pro

Den beste mobilen du ikke får kjøpt?

Dette skulle egentlig vært en sniktitt på Huaweis nyeste toppmodell.

IKKE TIL NORGE: Denne mobilen skulle egentlig ha blitt lansert i Norge i høst, men på grunn av Googles Huawei-stopp, er er usikkert om den noensinne vil komme i salg. Foto: Kirsti Østvang
IKKE TIL NORGE: Denne mobilen skulle egentlig ha blitt lansert i Norge i høst, men på grunn av Googles Huawei-stopp, er er usikkert om den noensinne vil komme i salg. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Lite tyder på at Huawei Mate 30 Pro kommer til Norge.

All uvissheten rundt den kinesiske mobilprodusenten kulminerte da selskapet for snart to uker siden inviterte til lanseringen av den nye toppmodellen i München. Nedturen var komplett da det viste seg at mobiltelefonen ikke ville bli tilgjengelig i Europa i det hele tatt.

Selv om Mate 30 Pro i første omgang ikke har fått noen norsk lanseringsdato, var vi heldige å få tak i et eksemplar tidligere i uka.

Dette skulle egentlig være en forhåndstitt av telefonen som på papiret fremstår svært imponerende.

Bakdøren ble stengt

Selv om Mate 30 Pro ikke kommer med Google-tjenester innabords, har mange som har importert telefoner fra Kina selv i flere år hatt muligheten til å installere Googles tjenester på telefonene selv.

Dette trodde alle kom til å være mulig med Mate 30 Pro også.

Men bakdøren vi hadde tenkt å bruke, ble plutselig stengt. Nettstedet der man kunne gjøre installasjonen av Googles Play Butikk og andre apper, ble tatt ned etter at en sikkerhetsforsker oppdaget at det, ikke overraskende, ikke heller var trygt, skriver Android Central.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer