Den elegante Android-vekkerklokken

Med denne blir det nesten trivelig å stå opp om morgenen.

Timely er mer enn bare en vekkerklokke.  Foto: COLOURBOX/HTC/KIRSTI ØSTVANG
Timely er mer enn bare en vekkerklokke. Foto: COLOURBOX/HTC/KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste smarttelefoner kommer med innebygde vekkerklokke, og de fungerer som regel helt greit, men det finnes et drøss av alternativer for deg som ønsker noe mer.

Har du en Android-telefon, kan Timely være verdt å ta en titt på.

Ikke bare er Timely en av de lekreste vekkerklokke-appene vi har sett, den har også flere funksjoner som kan gjøre det litt bedre å stå opp om morgenen.

Sveip for å stille klokken

Timely har et pent og stilrent brukergrensensitt, og er dessuten fullstendig berøringsbasert: du bare drar fingeren opp og ned på skjermen for å stille alarmen. Du kan også bruke gamlemetoden med å taste inn klokkeslett. Uansett veldig lettvint.

Hver alarm har en rekke ulike innstillingsmuligheter - du kan velge hvilke dager den skal ringe på, hva slags lyd som skal ringe og om det også skal vibrere.

Så kan du også velge å skru på en funksjon kalt "Smart Rise", som vil begynne å spille en lyd med gradvis økende volum 30 minutter før alarmen slik at du vekkes fra din aller dypeste søvn på en mer behagelig måte.

Nesten litt som appen Sleep Cycle Alarm Clock

Løs et mattestykke, skru av alarmen

Hvis du vil gjøre det litt mer utfordrende å skru av vekkerklokken, kan du også velge å skru på en utfordrings-funksjon, som gjør at du må løse et mattestykke eller løse en annen nøtt først. Hvis du er av den typen som ikke synes det er vanskelig å stå opp fra før.

Timely merker når du løfter telefonen, og senker volumet for å skåne trøtte ører.

Du velger dessuten selv hvor lang tid det går mellom hver "snooze", og du kan til og med få appen til å krympe intervallene mellom hver utsettelse, bare sånn for å plage deg ekstra mye når du virkelig trenger det. Du kan selvsagt både skru av og utsette alarmer.

I tillegg til vekkerklokke, har Timely også en timer- og stoppeklokke-funksjon, som seg hør og bør. For spesielt interesserte kan vi også nevne at den er integrert med Google Nå og finnes også i en DashClock-utvidelse.


Les også: DashClock - den ultimate Android-låseskjermen

Betal for flere funksjoner

Den grunnleggende vekkerklokke-funksjonen er gratis, men etter fem dagers bruk dukker det opp reklamebannere nederst. Du kan fjerne disse ved å betale seks kroner.

Du kan også oppgradere til en premium-versjon for 29 kroner hvor du får tilgang til flere fargetemaer, i tillegg til at du får muligheten til å synkronisere alarmene dine i skyen mot flere enheter - og så har du alltid en backup også.

Nå høres det kanske ut som Timely er altfor avansert, men selv om det er mye funksjoner, er den enkel å bruke, og så gjør det jo ingenting at den har utseendet med seg.

Last ned: Timely (Google Play, gratis)

PS: Har du iPhone, er appen Rise et ganske likt alternativ rent utseendemessig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer