Huawei Mate 20 X

Den første 5G-mobilen i Norge?

Kommer i sommer, men det er en liten hake.

HUAWEI MATE 20 X: Denne gigantmobilen fra Huawei er snart klar for lansering i Norge. Foto: Huawei
HUAWEI MATE 20 X: Denne gigantmobilen fra Huawei er snart klar for lansering i Norge. Foto: Huawei Vis mer
Publisert

Med mindre du er en del av pilotprosjektene til en av de norske mobiloperatørene, må du vente til tidligst neste år for å logge på det superraske 5G-nettverket. Du trenger ikke å vente like lenge for å få hendene i den første 5G-mobilen i Norge.

Det skjer allerede i sommer. Huawei, som har sitt å stri med om dagen, avslører i dag at Mate 20 X 5G blir tilgjengelig her til lands i august.

Mate 20 X lanseres i Norge i august. Foto: Huawei
Mate 20 X lanseres i Norge i august. Foto: Huawei Vis mer

Dette blir et beist på flere måter. Ikke bare er mobilen fullstappet med teknologi som nevnte 5G og Kirin 980-brikken, et batteri på 4200 mAh, 128 GB lagringsplass, 6 GB minne og et avansert trippelkamera – den er også fysisk stor. OLED-panelet måler 7,2 tommer over diagonalen og har en oppløsning på 2244 x 1080 piksler.

Sammenlikning

Mate 20 X P30 Pro iPhone Xs Max
Skjerm7,2"6,47"6,5"
Størrelse174,6x85,4x8,2 mm158x73.4x8,4 mm157,5x77,4x7,7 mm
Vekt232 gram192 gram208 gram

Spesiell kjøleløsning

For å drive denne giganten av en mobiltelefon, har Huawei implementert en avansert kjøleløsning som de kaller Huawei Supercool. Denne består av et dampkammer og et grafén-pipeløp, som ifølge selskapet vil holde mobilen stabilt kjølig når den brukes til grafikkintensive apper, som spilling.

Kameraet er tilsvarende det som sitter i Mate 20 Pro. Det vil si de tre sensorene: 40 megapiksler vidvinkel, 20 megapiksler ultravidvinkel og 8 megapiksler telefoto. I tillegg sitter det et kamera på 24 megapiksler på fremsiden for selvfotoer.

Mate 20 X har støtte for den digitale pennen M-Pen, som støtter 4096 trykknivåer. Den blir tilgjengelig ved en senere anledning.

Huawei har ikke avslørt prisen på Mate 20 X, men du kan anta først som sist at den blir høy.

Lanseres med Android 9

Det er kanskje ikke bare prisen som kan få nordmenn til å være litt avventende til Huaweis første 5G-mobil. Selskapet har som kjent kommet i mellom i handelskrigen mellom Kina og USA som innebærer at amerikanske selskaper ikke kan gjøre forretninger med Huawei.

Flere amerikanske bedrifter, deriblant Google, har avsluttet samarbeidet med Huawei. Det betyr at fremtidige telefoner fra Huawei vil lanseres uten Google Play Store, med mindre USA snur på hælen, men Huawei forsikrer at alle eksisterende enheter vil motta både sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer til apper gjennom Play Store.

– For alle eksisterende modeller vil Google Play-appene og sikkerhetsoppdateringene fortsette å komme. Så sluttbrukeren skal ikke bekymre seg. Selv ikke for telefonene som fortsatt er i butikkene. Vi vil garantere servicen, forklarer Yanmin Wang, president for forbrukerelektronikk i Canada, Norden og Øst-Europa, til Tek.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer