Huawei Mate 20 X

Den første 5G-mobilen i Norge?

Kommer i sommer, men det er en liten hake.

HUAWEI MATE 20 X: Denne gigantmobilen fra Huawei er snart klar for lansering i Norge. Foto: Huawei
HUAWEI MATE 20 X: Denne gigantmobilen fra Huawei er snart klar for lansering i Norge. Foto: Huawei Vis mer
Publisert

Med mindre du er en del av pilotprosjektene til en av de norske mobiloperatørene, må du vente til tidligst neste år for å logge på det superraske 5G-nettverket. Du trenger ikke å vente like lenge for å få hendene i den første 5G-mobilen i Norge.

Det skjer allerede i sommer. Huawei, som har sitt å stri med om dagen, avslører i dag at Mate 20 X 5G blir tilgjengelig her til lands i august.

Dette blir et beist på flere måter. Ikke bare er mobilen fullstappet med teknologi som nevnte 5G og Kirin 980-brikken, et batteri på 4200 mAh, 128 GB lagringsplass, 6 GB minne og et avansert trippelkamera – den er også fysisk stor. OLED-panelet måler 7,2 tommer over diagonalen og har en oppløsning på 2244 x 1080 piksler.

Spesiell kjøleløsning

For å drive denne giganten av en mobiltelefon, har Huawei implementert en avansert kjøleløsning som de kaller Huawei Supercool. Denne består av et dampkammer og et grafén-pipeløp, som ifølge selskapet vil holde mobilen stabilt kjølig når den brukes til grafikkintensive apper, som spilling.

Kameraet er tilsvarende det som sitter i Mate 20 Pro. Det vil si de tre sensorene: 40 megapiksler vidvinkel, 20 megapiksler ultravidvinkel og 8 megapiksler telefoto. I tillegg sitter det et kamera på 24 megapiksler på fremsiden for selvfotoer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer