LG V20 lansert

Den første telefonen med Android Nougat

LG lanserer oppfølger til fjorårets V10. LG V20 kommer med Android Nougat installert på forhånd.

FØRST MED NOUGAT: LG V20 blir den første mobiltelefonen som selges med Android Nougat installert på forhånd. Foto: LG
FØRST MED NOUGAT: LG V20 blir den første mobiltelefonen som selges med Android Nougat installert på forhånd. Foto: LG Vis mer
Publisert

I år har Google valgt å navngi den nye Android-versjonen (versjon 7.0) Nougat. De neste månedene kommer den til mange av dagens toppmodeller.

Men den første telefonen som kommer ferdig med Nougat installert, er LG V20. Dette blir da oppfølgeren til V10, som vi testet helt i starten av 2016, men som ble lansert internasjonalt på tampen av fjoråret.

Fortsatt to skjermer

TO BAK: I motsetning til V10, som hadde to frontkameraer, har V20 fått to bak, på samme måte som i LG G5. Foto: LG
TO BAK: I motsetning til V10, som hadde to frontkameraer, har V20 fått to bak, på samme måte som i LG G5. Foto: LG Vis mer

Det som gjorde V10 spesiell, er videreført på V20. LG-telefonen har nemlig to skjermer, der en av dem er en smal skjerm som sitter ved siden av frontkameraet, og som alltid er på. Den kan for eksempel vise varsler uten at det da legger seg oppå resten av skjermbildet.

V20 har tre kameraer, men der V10 hadde to frontkameraer og ett bak, har koreanerne nå snudd på det, slik at kameraoppsettet er det samme som i LG G5, der man har to kameraer på baksiden; hvorav ett av dem med svært god vidvinkel.

Vidvinkelkameraer har f/2,8 som blenderåpning, mens det vanlige kameraet er det LG har hatt i sine siste toppmodeller, med lysstyrke på svært gode f/1,8.

Tåler fall

Utseendemessig har også telefonen mye til felles med LG G5, med aluminiumsfinish i stedet for det ruglete gummimønsteret V10 hadde på baksiden.

Som med V10 skal den imidlertid være ekstra godt beskyttet mot fall fra inntil 1,2 meter og bærer en såkalt MIL-STD-810G-sertifisering. Derfor er også toppen og bunnen laget i polykarbonat (plast), mens baksiden er av aluminium.

MER LIK G5: Baksiden på V20 er av aluminium, mens polykarbonatet som brukes helt i toppen og bunnen er med på å gjøre telefonen motstandsdyktig mot fall. Foto: LG
MER LIK G5: Baksiden på V20 er av aluminium, mens polykarbonatet som brukes helt i toppen og bunnen er med på å gjøre telefonen motstandsdyktig mot fall. Foto: LG Vis mer

Skjermen er for øvrig 5,7 tommer over diagonalen med oppløsning på 2560x1440, i tillegg til den mindre 2,1-tommers skjermen på 160x1040 piksler.

Stort fokus på lyd

Som med forgjengeren har LG hatt fokus på lydbiten i denne telefonen. På innsiden sitter det en firedobbel 32-bit DAC, og forsterkeren skal være i stand til å drive selv de mest tungdrevne hodetelefonene.

Nytt denne gangen er et nytt mikrofonsystem – tre mikrofoner brukes til videoopptak og LG hevder at du derfor fint kan ta opp konserter og den slags uten å få forvrengt lyd, slik Nokia var ledende på i sine tidligere modeller, og som er en utfordring på de aller fleste telefoner.

HIFI-OPPTAK: LG mener at V20 vil være ett av de beste valgene om du filmer på konsert, med tre mikrofoner som skal levere svært god lydkvalitet på opptakene. Foto: LG
HIFI-OPPTAK: LG mener at V20 vil være ett av de beste valgene om du filmer på konsert, med tre mikrofoner som skal levere svært god lydkvalitet på opptakene. Foto: LG Vis mer

V20 har også støtte for tapsfrie kompresjonsformater, som gjør at filene er komprimert uten at deler av lyden er fjernet, som FLAC og Apple Lossless.

Kraftig maskinvare

Som forventet av en ny toppmodell i 2016 er også alt på plass maskinvaremessig. På innsiden snurrer en Snapdragon 820, telefonen har 4GB arbeidsminne og kommer i 32GB og 64GB-utgaver, med minnekortstøtte.

Batterikapasiteten er oppgitt til 3200mAh, og som vanlig fra LG kan man ta av baklokket og bytte ut batteriet, noe som stadig færre produsenter tilbyr.

Men kommer den til Norge?

LG V20 er primært en telefon for det amerikanske markedet, men det var også forgjengeren, V10, som allikevel dukket opp i Norge etter et par måneder.

Hvorvidt det samme skjer med V20, gjenstår å se.

LES OGSÅ:
Denne dingsen gjør hodetelefonene trådløse
Derfor bør du holde iPhone i høyre hånd
DJIs nyvinning vil gjøre mobilvideoene dønn stabile

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer