Den kan gi deg utslett

Pass på ansikt og ører.

Mobilen kan gi deg utslett på ørene, kinnene og fingrene ... Foto: Colourbox
Mobilen kan gi deg utslett på ørene, kinnene og fingrene ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefonen kan gi deg utslett på ansikt og ører, melder den britiske avisen BBC News. Utslettet er nikkelallergi, og jenter er mest utsatt.

Det er britiske hudleger som går ut og advarer mot denne ulempen som mange nå opplever ved bruk av mobiltelefoner. Mange henvendelser fra mobilbrukere med uforklarlige utslett, alarmerte legeforeningen The British Association of Dermatologists (BAD) såpass, at det ble iverksatt undersøkelser.

De fant altså at de uforklarlige utslettene kom av nikkelallergi, fra mobiltelefoner. Allergien utløses i form av utslett på de delene av kroppen som telefonen er mest i berøring med; som ører og ansikt.

Les også: Forskere slår mobil-alarm

Spesielt veldig moderne telefoner, og området rundt tastaturet, er steder med mye nikkel. Allergien kan i teorien endog komme til uttrykk på fingrene, om du er av taste-typen, advarer britiske hudleger, ifølge BBC News.

Jenter mest utsatt

I Storbritannia er det registrert mange flere jenter enn gutter med denne typen mobil-allergi. Dette er fordi allergien kan ha blitt trigget tidligere, i form av smykker med nikkel. Dersom du har reagert på denne typen metall tidligere, er du i større fare for å reagere på metaller i mobiltelefonen, ifølge de britiske ekspertene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer