Den kan gi deg utslett

Pass på ansikt og ører.

Mobilen kan gi deg utslett på ørene, kinnene og fingrene ... Foto: Colourbox
Mobilen kan gi deg utslett på ørene, kinnene og fingrene ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefonen kan gi deg utslett på ansikt og ører, melder den britiske avisen BBC News. Utslettet er nikkelallergi, og jenter er mest utsatt.

Det er britiske hudleger som går ut og advarer mot denne ulempen som mange nå opplever ved bruk av mobiltelefoner. Mange henvendelser fra mobilbrukere med uforklarlige utslett, alarmerte legeforeningen The British Association of Dermatologists (BAD) såpass, at det ble iverksatt undersøkelser.

De fant altså at de uforklarlige utslettene kom av nikkelallergi, fra mobiltelefoner. Allergien utløses i form av utslett på de delene av kroppen som telefonen er mest i berøring med; som ører og ansikt.

Les også: Forskere slår mobil-alarm

Spesielt veldig moderne telefoner, og området rundt tastaturet, er steder med mye nikkel. Allergien kan i teorien endog komme til uttrykk på fingrene, om du er av taste-typen, advarer britiske hudleger, ifølge BBC News.

Jenter mest utsatt

I Storbritannia er det registrert mange flere jenter enn gutter med denne typen mobil-allergi. Dette er fordi allergien kan ha blitt trigget tidligere, i form av smykker med nikkel. Dersom du har reagert på denne typen metall tidligere, er du i større fare for å reagere på metaller i mobiltelefonen, ifølge de britiske ekspertene.

BAD går nå ut og råder alle som har fått, eller får, en eller annen hudreaksjon etter mobilbruk, til å oppsøke legehjelp. Denne oppfordringen kommer etter advarsler om at mange går ubehandlet med denne typen plager.

Les også: Eksem av mobilen

En kanadisk test av mobile håndsett publisert tidligere i år, viste at det var nikkel i 10 av 23 testede håndsett. Også danske Videncenter for Allergi har testet mobiltelefoner for nikkel, og fant det i åtte av 41 testede produkter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer