Test av iPhone 8

Den klassiske iPhonen kan fort bli et tredjevalg

Men fortsatt en meget god mobil for Apple-tilhengerne.

ÅTTEREN: iPhone 8 er fjerde generasjon iPhone som ser nærmest identisk ut. De største forandringene har skjedd på innsiden. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ÅTTEREN: iPhone 8 er fjerde generasjon iPhone som ser nærmest identisk ut. De største forandringene har skjedd på innsiden. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har nylig lansert tre nye iPhone-modeller. iPhone X er den nye toppmodellen, den kommer litt senere i høst, mens iPhone 8 og 8 Plus allerede er tilgjengelig i butikkene.

Testen av iPhone 8 Plus kan du lese her. Vi gav den en soleklar femmer på terningen, men satt igjen med en sterk følelse av at modellen lett kommer til å havne i skyggen av X, som representerer en helt ny design og oppdatert brukeropplevelse.

Og så har vi selvsagt det som nå blir lillebror i familien: iPhone 8. Den har mange av de samme egenskapene som iPhone 8 Plus, og derfor vil mye av teksten i denne testrapporten være lik.

Men noen vesentlige forskjeller er det, og de er det viktig at du er klar over før du bestemmer deg for hvilken modell du eventuelt skal kjøpe.

Kjent og kjært

Fram til iPhone X kommer, har Apple nå praktisk talt hatt samme design på sine iPhone-modeller siden introduksjonen av iPhone 6 og 6 Plus i 2014. Det er svært lenge i mobilverdenen, og det merkes.

Det betyr blant annet at også 8 har ganske tykke rammer rundt skjermen, sett i forhold til mange av årets nykomlinger. Mobilen er for eksempel under én millimeter smalere enn Samsung Galaxy S8, til tross for at skjermen på sistnevnte er mye større (5,8 mot 4,7 tommer).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer