DJI har nettopp avslørt sin nye drone, og etter forrige lansering av Mavic 2 og Mavic 2 Pro, er det nå på tide med en ny minstemann.

TEST: To av de råeste dronene på markedet
DJI Mavic Mini veier nemlig bare 249 gram, som da gjør den enda lettere enn DJI Spark med sine 300 gram.
Men verdt å merke seg: Med de nye dronereglene neste år, som krever at du registrerer deg om du skal fly droner over 250 gram, slipper du ikke unna, siden Mavic Mini har et kamera ombord.
I mange land har den magiske grensen mer å si, både med tanke på hvor nærme du kan fly andre og den slags.

Kan brettes sammen
Mavic Mini ser rett og slett ut som en krympet utgave av Mavic-dronene og kan i likhet med sine storebrødre brettes sammen når du ikke bruker den.
I sammenbrettet tilstand er de fysiske målene 140x82x57 mm, eller da 0,65 liter i volum. Det er for øvrig bare marginalt mindre enn DJI Mavic Air, som kom i fjor.

Oppgitt flytid er 30 minutter før batteriet må lades/byttes, og nytt er en 18 watts lader, som fullader batteriet på 104 minutter (ned fra 150 minutter). Maksimal hastighet er 47 km/t, altså et stykke bak dyrere DJI-droner. Mavic Air har for eksempel toppfart på 68 km/t.
Som før kan DJI skilte med imponerende rekkevidde på radiosignalet - opp til 4 kilometer i land som tillater dette, mens vi i vår verdensdel må nøye oss med 2 kilometer. Husk for øvrig at dronereglene krever at du kan se drona når du flyr, så i praksis bør ikke dette på noen måte være begrensende.

Her ser Jørgen seg selv - ovenfra
Mangler 4K
Verdt å merke seg er at Mavic Mini ikke tilbyr video i 4K-oppløsning, så her må du ta til takke med 2,7K, eller da 2720×1530 piksler, med 24/25/30 bilder i sekundet.
Alternativt kan du skru den ned til full HD-oppløsning og da filme med 60 bilder i sekundet. Bilder tas med 12 megapiksler oppløsning.
Kameraet er stabilisert i tre akser – her kan Spark-modellen bare skilte med to. Fjernkontrollen ser ut til å være den samme som på Mavic Air, der du altså kan feste mobiltelefonen din i klemmene for å se det drona ser.

Mavic Mini skal også kunne flys innendørs med en nedovervendt sensor, som sørger for at drona holder seg stille i lufta når du ikke skyver i spakene. Nytt er også at den kan oppdage vann under seg, slik at du ikke får landet i det våte element. Dog ser det ikke ut til at DJI har fått på plass øvrige sensorer som du finner i de dyrere dronene, som kan forhindre kollisjon.
Appen skal også ha fått en oppgradering denne gangen med bedre brukervennlighet og enkel mulighet for redigering og deling av videoer i sosiale medier.
Lavere pris
Prismessig er Mavic Mini den rimeligste drona fra DJI til nå. Der de gjeveste forbrukermodellene koster over 10.000 kroner, blir prisen 4.299 kroner veiledende, der den såkalte «fly more»-pakken vil 5399 kroner.

Lar du deg friste, anbefaler vi generelt å gå for «fly more»-pakka, der du denne gangen får med to ekstra batterier (3 totalt), to ekstra sett med propeller (3 totalt), bæreveske, batterilader som lader flere av gangen (i serie) og en 360-graders propellbeskyttelse (spesielt anbefalt innendørs).
Mavic Mini vil være på plass i butikkene om et par uker, og vår testmodell er allerede på vei.
