Test: Nokia 8.3 5G

Den nye James Bond-telefonen

Glem Matrix og Nokia 7110. Nå er det James Bond og Nokia 8.3 5G som gjelder. Men er dette virkelig «den eneste gadgeten du trenger»?

NY NOKIA: Vi har sett nærmere på Nokias James Bond-telefon. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«The only gadget you'll need», hevder HMD, det finske selskapet som står bak den nye generasjonen Nokia-mobiltelefoner - og den nye toppmodellen 8.3 5G. Som navnet avslører, er det snakk om en 5G-klar mobiltelefon - men den er egentlig veldig ordinær med tanke på gadget-faktor, vil vi påstå.

Men ja - kjøper du den, kan du i det minste skryte av at du har samme mobiltelefonen som James Bond bruker i den corona-utsatte storfilmen No Time To Die, som kommer på kino i april - om verden fortsatt består.

Dette får du

Og hva er det du får? Jo, en svær og lekker telefon med skjerm på hele 6,8 tommer (hadde dette vært i 2015 hadde vi sikkert kalt den en «phablet»), med relativt avansert kameraløsning, 64 eller 128 GB lagringsplass og naturligvis 5G-støtte.

Operativsystemet er Android One - og det er i tillegg rent og uten dilldall fra produsenten, noe vi ser på som positivt.

Alt dette til en pris som ligger godt under de fleste andre toppmodellene. 128 GB-utgaven som vi har testet, har en prislapp på rundt 7000 kroner. Men er den verdt det?

For ser vi på spesifikasjoner og ytelser, ligger disse nærmere mellomklassemodellene enn toppmodellene. Telefonen er for eksempel ikke vanntett (den har i hvert fall ingen sertifiseringer), trådløs lading støttes ikke, og skjermen har et 60 Hz-panel, der mange konkurrenter - også i mellomklassen - har 90 og 120 Hz-paneler. Slike sørger for jevnere bevegelser, spesielt når du skroller - og er snillere mot øynene. Det merker du gjerne ikke før du går tilbake til skjermer med 60 Hz-panel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer