Apples U1-brikke

Den store iPhone-nyheten ingen fikk med seg

iPhone 11 kommer med en liten brikke som kan gi store muligheter.

VEKKER OPPSIKT: Jo da, du kan ikke unngå å legge merke til de nye kameraene på iPhone 11 Pro - men nå er det en usynlig nyhet som får mye oppmerksomhet. Foto: Apple
VEKKER OPPSIKT: Jo da, du kan ikke unngå å legge merke til de nye kameraene på iPhone 11 Pro - men nå er det en usynlig nyhet som får mye oppmerksomhet. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Da Apple lanserte de nye iPhone 11-modellene i forrige uke, snakket selskapet mest om de nye kameraene, forbedringene i batteritid og de nye fargene. Ting folk flest er mest opptatte av.

Nå seiler imidlertid opp en nyhet Apple ikke snakket om under lanseringen som den kanskje største, til og med revolusjonerende, nyheten med iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max.

Først i verden

Ikke bare er de nye iPhone-modellene utstyrt med en ny og raskere prosessor, A13 Bionic, som Apple hevder er den kjappeste på smarttelefonmarkedet.

De kommer også med en ny, liten brikke Apple kaller for «U1». Den er basert på såkalt Ultra Wide Band-teknologi (UWB), og gjør det mulig å finne ut hvor ting er og overføre en haug med data til dem raskt.

Apple skal være først i verden til å bruke denne teknologien i en smartmobil.

U1-brikken var oppført på grafikken bak Apples markedssjef Phil Schiller da han presenterte de nye iPhone-modellene, men han nevnte den ikke med ord. I etterkant har den imidlertid begynt å bli en snakkis.

På Apples nettsider kan vi lese følgende beskrivelse av U1:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer