Den store portaloversikten

De vil svært gjerne bli startsiden din, og har fellesbetegnelsen portaler. Men det er ikke lett å velge hvilken som gjør jobben best. Her er oversikten over Norges foreløpig 14 portaler, og hvilke muligheter de gir deg.

Publisert

Portaler publiserer vanligvis ikke eget stoff, men organiserer andres webtjenester på en slik måte at vi som nettbrukere raskt og presist skal finne frem til akkurat den typen informasjon vi er på jakt etter.

Ikke alle portaler klarer å gjøre dette like elegant, men de som lykkes, vil få mange trofaste brukere som stikker innom sidene hver dag. Og portalenes motiver er åpenbare. Bruker du en portal trofast, kan eierne innkassere reklameinntektene.

Det siste året har det dukket opp flere nye portaler, som alle gjør sitt beste for å få deg til å velge dem som din startside. Men hvilken portal er best for deg? Vi har besøkt de 14 portalene som finnes i Norge i dag, og funnet ut hva de forskjellige tilbyr av tjenester.

Mange portaler - ingen komplette

Portalene er ulike både i innhold, muligheter og presentasjon. Ingen av dem er komplette, alle mangler noe som du finner hos en eller flere av de andre portalene.

De fleste portalene gir deg både nyheter og nyttige lenker, men noen av de mindre portalene gir deg bare lenker. Flere av de større portalene byr på en rekke nyttige tjenester, slik som epost over Internett, SMS eller værmeldinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer