Sony Xperia PRO-I

Den største bildebrikka

Sony klinker til med en 1"-sensor i en mobiltelefon.

NY TOPPMODELL: Sony har lansert sin første telefon med 1" bildebrikke. Foto: Sony
NY TOPPMODELL: Sony har lansert sin første telefon med 1" bildebrikke. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony har nettopp dratt sløret av nok en toppmodell, bare måneder etter at Xperia 1 III og Xperia 5 III ble lansert.

Xperia PRO-I, som nykommeren heter, har mye til felles med 1 III-telefonen, blant annet med like stor skjerm og oppløsning, samme maskinvare og like stort batteri.

Stor sensor

Det er nemlig kameraet som har fått oppgraderingen her, og Sony er blant svært få produsenter som nå har puttet en 1"-bildebrikke i en telefon. Det så vi også japanske Sharp gjøre på forsommeren.

Denne bildebrikken er med andre ord like stor som den som sitter i Sonys RX100-kameraer, som er blant de gjeveste kompaktkameraene på markedet. Sensoren er for eksempel drøye tre ganger så stor som den som sitter i iPhone 13, men ikke veldig mye større enn 1/1,12"-sensoren som sitter i Xiaomi Mi 11 Ultra. Oppløsningen er på 12 megapiksler og pikselstørrelsen blir da 2,4 µm, som er høyt til en mobiltelefon å være.

Fordelen med en stor kamerasensor er tradisjonelt at mer lys fanges slik at bilder får mindre støy når det er mørkt og større dynamisk omfang. Det vil også gjøre at dybdeskarpheten blir mindre, slik at det som er i fokus isoleres mer fra resten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer