Test: Apple iPhone 14 Plus

Denne bør du velge

Det er ikke bare skjermen som er bedre med iPhone 14 Plus sammenliknet med lillebroren.

GÅ STORT: Større skjerm er ikke eneste grunn til å velge iPhone 14 Plus over lillebror iPhone 14. Med på kjøpet får du også et kraftigere batteri. Foto: Kirsti Østvang
GÅ STORT: Større skjerm er ikke eneste grunn til å velge iPhone 14 Plus over lillebror iPhone 14. Med på kjøpet får du også et kraftigere batteri. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 7. oktober kommer den siste av høstens nye iPhoner i salg. iPhone 14 Plus er en helt ny modell for året, om enn i ganske kjent format.

De siste åra har Apple eksperimentert med mindre skjermstørrelser i form av en miniutgave, men i år er denne skrota til fordel for en større utgave. iPhone 14 Plus (annonselenke) er for deg som vil ha den største iPhonen, men som ikke trenger det dyreste med mest fancy teknologi.

I ren skjermstørrelse er den lik iPhone 14 Pro Max (annonselenke), men det er mer som skiller disse to enn om vi ser på iPhone 14 Plus mot standardutgaven iPhone 14 (annonselenke).

To hovedforskjeller

For det er iPhone 14 og 14 Plus som er likest hverandre når det kommer til det meste. De eneste to tingene som skiller dem, er skjermstørrelse og batteri. Eller strengt tatt tre ting om vi tar med pris.

Så hvorfor velge Plus framfor lillebror? Hvis du vil ha den større skjermen, selvsagt. 6,7 i stedet for 6,1 tommer. Det sier ikke nødvendigvis så mye, men for mange kan det være forskjellen mellom å bruke mobilen med én eller to hender.

iPhone 14 Plus har en annen fordel kontra den like store 14 Pro Max, og det er at den er merkbart lettere. Der vi synes Max-en kanskje blir i tyngste laget, føles Plus-en nærmest fjærlett!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer