Fjern ubrukte apper i iOS 11

Denne bryteren kan være redningen for deg med lite ledig plass

Lar deg fjerne apper du ikke bruker, uten å fjerne de tilhørende dataene.

SLETTET, MEN IKKE BORTE: Sky-ikonet foran Magicplan-appen viser at appen har blitt «slettet». Den blir lastet ned igjen om vi trykker på ikonet, og dataene er uansett bevart. Foto: Pål Joakim Pollen
SLETTET, MEN IKKE BORTE: Sky-ikonet foran Magicplan-appen viser at appen har blitt «slettet». Den blir lastet ned igjen om vi trykker på ikonet, og dataene er uansett bevart. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

iOS 11 byr på mange nyheter – blant annet har vi sett på 11 av iOS 11-nyhetene i en egen artikkel, og hvor enkelt det er å dele WiFi-oppkoblingen når du får gjester.

Dagens godbit er en ny funksjon som automatisk kan frigjøre ledig plass for deg som begynner å gå tom. Kanskje ekstra aktuelt for de som sitter på 16 GB og eventuelt 32 GB-modeller.

Verdt å merke seg er også at bilder og video du fanger etter oppdateringen til iOS 11 vil ta omtrent halvparten av lagringsplassen, takket være de nye kompresjonsformatene HEIF og HEVC.

«Sletter» ubrukte apper

En ny funksjon i iOS 11 er den som kan fjerne ubrukte apper. Dersom du begynner å gå tom for ledig plass, vil enheten automatisk finne appene du ikke har brukt på en stund og slette selve appen. Dataene som hører til, som lagringspunkter i spill eller lignende, blir fortsatt bevart.

HER: Slår du på denne bryteren, vil enheten automatisk slette lite brukte apper når det trengs. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
HER: Slår du på denne bryteren, vil enheten automatisk slette lite brukte apper når det trengs. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

App-ikonet blir fortsatt bevart på hjemskjermen, men med et lite sky-ikon foran, og når du vil åpne den, blir den først lastet ned til telefonen og fungere videre som før. Altså på samme måte som Android-telefonen Nextbit Robin har hatt en stund allerede.

Du finner dette valget under innstillinger, iTunes og App Store og fjern ubrukte apper helt nederst i skjermbildet.

HJELPER TIL: iOS 11 kan foreslå tiltak for å frigjøre lagringsplass på enheten. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
HJELPER TIL: iOS 11 kan foreslå tiltak for å frigjøre lagringsplass på enheten. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Forslag til hvordan du kan spare plass

Mens vi er inne på temaet, har iOS 11 også fått en funksjon der enheten kan foreslå tiltak for å spare plass på telefoen.

Denne finner du under innstillinger, generelt, iPhone-lagring. I vårt tilfelle kan vi for eksempel spare drøye 11 GB på telefonen ved å laste opp bildene til iCloud og beholde en versjon av bildene på telefonen med lavere oppløsning.

På samme side får du også en oversikt over hvilke apper som tar mest plass på telefonen. Går du inn på én av dem, kan du her velge å fjerne appen (men ikke de tilhørende dataene) slik at de blir grået ut på samme måte som omtalt over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer