Datingapp 2017: Hater – Tinder-kopien for deg som elsker å hate

Denne dating-appen har valgt en litt annerledes vri

Felles interesser kan bety så mangt ...

ELSK OG HAT: Basert på hva du hater skal appen finne noen du kan elske. Foto: Gaute Beckett Holmslet
ELSK OG HAT: Basert på hva du hater skal appen finne noen du kan elske. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert

Å være singel i 2017 er ikke det samme som det var i 1997. Nå foregår mye av sjekkingen gjennom apper som Tinder, Grindr og Happn.

Alle har hver sin vri, men nylig kom en dating-app med en tilnærming vi ikke har sett før: «Hater». Finn en du liker ved å fortelle hva du hater.

Algoritmene matcher folk som hater det samme, og så kan dere plukke opp tråden derfra gjennom en chatfunksjon. Det kan sikkert bli en «hyggelig» prat.

Hat, elsk, lik og mislik

I stedet for å gå rett på utvelgelsen av attraktive partnere, må du i «Hater» først ta stilling til en del ord, fraser, popkulturelle referanser, personer og lignende. Hater du folk som går sakte, folk som står for nær deg når de snakker, bråkete barn på fly, bacon (hvem i all verden kan vel hate bacon?!) eller presidenten i USA?

LIK ELLER HAT: Hva synes du om disse? Hat det rette for å finne den rette. Foto: Skjermdump
LIK ELLER HAT: Hva synes du om disse? Hat det rette for å finne den rette. Foto: Skjermdump Vis mer

Dette dukker opp på skjermen, og så sveiper du ned for Hat, opp for Elsk, høyre for Liker og venstre for Misliker. Du kan også velge å ikke ta stilling til det.

Etter å ha gjort dette noen ganger får du beskjed om at dine «Haters» er oppdaterte, og du kan gå over til å se hvem som hater det samme som deg.

Her er det samme prinsipp som i Tinder, du sveiper for å indikere hvem du liker og ikke liker. Har den andre personen likt deg også, kan du kontakte dem på chat.

I startfasen

«Hater» har ikke vært tilgjengelig særlig lenge, så antallet norske brukere er foreløpig ganske lavt. Men den troner øverst på «populære søk» i Apples App Store, så det er grunn til å tro at det vil bli flere av dem innen ikke så alt for lang tid. Appen er foreløpig ikke tilgjengelig for Android-enheter.

HATPRAT: Har du svart «riktig» på en av disse kan du kanskje se frem til en lang prat om det dere begge hater. Hyggelig. Foto: Skjermdump
HATPRAT: Har du svart «riktig» på en av disse kan du kanskje se frem til en lang prat om det dere begge hater. Hyggelig. Foto: Skjermdump Vis mer

Vi er også usikre på hvor seriøs denne appen er. I beskrivelsen har de tatt med noen «sitater» fra en nyhetskanal og et magasin, men også «Barack O.» som beskriver appen som «lit AF» og «Becky B.» som sier appen er «Oh my god, like, I can't even...»

Men hvem vet, kanskje du finner noen som hater det samme som deg? Kanskje det er forfriskende å starte en date med å diskutere ting dere begge hater dypt og inderlig?

Matchingen fungerte i alle fall, selv om vi gikk raskt tom for hatere i nærheten. Hater når dét skjer ...

Disclaimer: Journalisten er godt gift, og all sveiping har skjedd i forbindelse med research til denne artikkelen.

LES OGSÅ:
De smarteste student-appene

Appen for deg som elsker å se på film

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer