Blokker uønskede anrop i iOS 10

Denne funksjonen skal beskytte deg fra plagsomme telefonsamtaler

Anrops-ID via tredjepartsapper.

INNEBYGD ANROPS-ID: Apple lar tredjepartsapper identifisere innkommende anrop på iPhone. Foto: Kirsti Østvang
INNEBYGD ANROPS-ID: Apple lar tredjepartsapper identifisere innkommende anrop på iPhone. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 23.02.2017: På Android har det lenge vært mulig å installere apper som kan avsløre hvem det er som ringer deg når du ikke har lagret nummeret i kontaktlista.

En uvurderlig funksjon som gjør at du slipper å ta telefonen når plagsomme telefonselgere, eller andre du egentlig ikke vil snakke med, ringer deg.

Da Apple lanserte iOS 10 høsten 2016, var en av nyhetene en nummeropplysningsfunksjon som gjør det mulig å bruke tredjepartsapper til «å oppdage og blokkere spamoppringninger», som selskapet selv skriver på sine supportsider.

Funksjonen tilsvarer altså ikke helt den du kan få på Android, men lar tredjepartsapper sjekke nummeret som ringer mot sin egen database med telefonselgere, svindlere og andre du ikke nødvendigvis har lyst til å snakke med.

Bruk Gulesider eller TrueCaller

Mot slutten av 2016 ble GuleSider-appen oppdatert med støtte for den nye anrops-ID-funksjonen. Nummeropplysningsappen TrueCaller fikk det enda litt før.

SKRU PÅ HER: Har du installert iOS 10 på din iPhone, kan du nå aktivere anrops-ID via tredjepartsapper. Skjermdump: Kirsti Østvang
SKRU PÅ HER: Har du installert iOS 10 på din iPhone, kan du nå aktivere anrops-ID via tredjepartsapper. Skjermdump: Kirsti Østvang Vis mer

Med en eller begge disse appene installert på din iPhone, bør det bli enda litt lettere å holde de plagsomme innringerne unna.

Slik gjør du

For å ta funksjonen i bruk, må du naturligvis laste ned GuleSider og/eller TrueCaller. Begge er gratis.

Deretter må du gå til Innstillinger > Telefon, og velge Identifisere og blokkere anrop.

Fra denne innstillingsskjermen må du gi appen(e) tillatelse til å "blokkere anrop og vise nummeret som ringer".

I GuleSider-appen må du så under innstillinger skru på Identifiser anrop.

Hvor bra funker det?

Vel, vi har faktisk ikke fått så mange innkommende anrop fra ukjente numre, så det er litt vanskelig å si.

TrueCaller identifiserte dog en innringer som en selger, og blokkerte anropet. Etter videre undersøkelser fant vi ut at det stemte, så sånn sett fungerte det etter planen.

Denne funksjonen skal beskytte deg fra plagsomme telefonsamtaler

GuleSider klarte på sin side ikke å identifisere det samme nummeret. Vi ble oppringt én gang før vi hadde installert TrueCaller, så i teorien burde den ha gjort det.

Nummeret hadde dog +47 foran seg i telefon-appen, og da vi søkte etter det samme nummeret i GuleSider uten +47, gjorde den oppslag.

Nå er GuleSider og TrueCaller forskjellige apper på den måten at førstnevnte er en vanlig nummeropplysningstjeneste, mens sistnevnte er laget først og fremst for å avsløre spamoppringninger og telefonselgere.

Databasene til de to kan derfor se ganske så annerledes ut.

Det har for øvrig vært mulig å bruke apper som TrueCaller på iPhone tidligere for å identifisere uønskede anrop, men da har numrene blitt opprettet i én samlet kontakt.

Med iOS 10 skjer identifiseringen direkte via telefon-appen på iPhone.

Android fikk innebygd anrops-ID i versjon 7.0 Nougat, men denne oppdateringen har foreløpig de færreste tilgang på.

LES OGSÅ:
Slik tar du opp telefonsamtaler
Derfor bør du bytte ut ringe-appen med Truedialer
Roper du i telefonen, er du like smart som en apekatt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer