Nokia relanserer banantelefonen 8110

Denne gangen er den til og med gul!

Fem nyheter fra årets Mobile World Congress.

RETROMOBIL: Nokias banantelefon er tilbake, nå også i gult. Og ja, den har snake. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
RETROMOBIL: Nokias banantelefon er tilbake, nå også i gult. Og ja, den har snake. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

(Barcelona) Nokia, eller HMD Global, selskapet som eier Nokia-merkevaren er tilbake, og satser på at nostalgi skal hjelpe dem tilbake i mobiltoppen.

årets Mobile World Congress i Barcelona lanserte de like gjerne den berømte «banantelefonen», 8110, i ny utgave.

Den ble opprinnelig lansert i 1996, men ble kanskje mest kjent tre år senere da Keavu Reeves brukte den som karakteren Neo i The Matrix.

Ikke smart, men kjører apper

For de fleste norske mobilbrukere blir kanskje nye 8810 mest en artig kuriositet, en kjekk ekstratelefon først og fremst ment å ringe med.

Den er en såkalt «feature phone», altså ikke en smarttelefon. Den har dog kamera og kan kjøre apper som Facebook og Google Maps og har dessuten 4G innebygd.

Se den i aksjon i videoen under:

Banantelefonen er tilbake! Matrix-telefonen, eventuelt. Uansett; den er gul, den er bøyd og den koster under tusenlappen. Sjekk ut hvordan nye Nokia 8110 4G kan både ta bilder og spille Snake! Vis mer

Og ja, den har selvfølgelig snake, akkurat som fjorårets nostalgi-telefon, Nokia 3310.

Nokia 8110, som nå også kommer i banangul farge i tillegg til svart, vil koste bare 79 euro, drøye 750 kroner, når den kommer i salg i mai.

Nytt flaggskip: Nokia 8 Sirocco

Den kanskje mest spennende nyheten fra HMD Global på årets mobilmesse i Barcelona er riktignok oppfølgeren til Nokia 8, kalt Nokia 8 Sirocco.

Et litt merkelig navn, kanskje, men ifølge Engadget skal dette være en hyllest til en spesialutgave av den gamle Nokia 8800-telefonen, som også hadde tilnavnet Sirocco.

SETT DET FØR: Nei, dette er ikke en Samsung-mobil, men nye Nokia 8 Sirocco. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SETT DET FØR: Nei, dette er ikke en Samsung-mobil, men nye Nokia 8 Sirocco. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Utseendemessig ligner ikke Nokia 8 Sirocco spesielt mye på forgjengeren. Mens den gamle modellen bestod av aluminium, er nykommeren av hovedsaklig glass, faktisk 95 prosent. Kanten rundt er dog av aluminium.

Som så mange andre Android-produsenter har Nokia valgt å gå for buet skjermkant, så utseendemessig minner nykommeren ganske mye om Samsungs Galaxy-telefoner.

5,5 TOMMER: Skjermstørrelsen har økt 0,2 tommer fra Nokia 8 til Nokia 8 Sirocco. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
5,5 TOMMER: Skjermstørrelsen har økt 0,2 tommer fra Nokia 8 til Nokia 8 Sirocco. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Nokia har dog valgt å droppe hodetelefon-utgaven, som Apple gjorde først med iPhone 7 og nå Sony har gjort med sine nye Xperia XZ2-telefoner.

Hjemknappen foran er også fjerna, og fingeravtrykksleseren er flytta til baksiden under kameraet.

Det gir en langt stiligere mobil med et mer moderne design, selv om den ikke akkurat skiller seg fra mengden.

To kameraer bak

Nokia 8 Sirocco har to kameraer bak, på henholdsvis 12 og 13 megapiksler. Kameraet imponerte ikke hos forgjengeren, så det blir spennende å se om det er en forbedring når vi får inn mobilen til test.

På innsiden finner vi ellers Qualcomms Snapdragon 835-prosessor, 6 GB RAM, 128 GB lagringsplass og et batteri på 3.260 mAh. Med en bakside i glass kan for øvrig Nokias flaggskip nå lades trådløst, i motsetning til før.

Nokia 8 Sirocco har fått en veiledende utsalgspris på 749 euro, cirka 7.200 kroner, og vil komme i salg i slutten av pris. Norsk pris er foreløpig ikke kjent.

GLOSSY I GLASS: Med en bakside i glass ser Nokia 8 Sirocco langt mer eksklusiv ut enn forgjengeren i aluminium. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GLOSSY I GLASS: Med en bakside i glass ser Nokia 8 Sirocco langt mer eksklusiv ut enn forgjengeren i aluminium. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Billigere Nokia-mobiler

HMD Global har også lansert tre mobiler til, Nokia 7 Plus, en ny utgave av Nokia 6 og Nokia 1. De to første er mellomklasse-mobiler, mens den siste er en budsjett-mobil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer