Sonos Amp

Denne gjør de gamle høyttalerne dine smarte

Nye Sonos Amp er dobbelt så kraftig som forgjengeren.

SONOS AMP: Den nye forsterkeren gjør gulvhøyttalerne dine smarte. Foto: Sonos
SONOS AMP: Den nye forsterkeren gjør gulvhøyttalerne dine smarte. Foto: Sonos Vis mer
Publisert

Sonos Amp kan bli det mest spennende produktet til kongen av muliromssystem-høyttalere på mange år: Amp skal gi nytt liv til de nåværende høyttalerne dine.

Forsterkeren kobler du til stereoanlegget ditt med passive høyttalere - altså høyttalere som ikke er tilkoblet strøm - og vips, blir det en del av Sonos' økosystemet. Da kan du styre anlegget eller platespilleren direkte fra Sonos-appen, men også med stemmen (ikke tilgjengelig i Norge per dags dato) og via AirPlay hvis du har en iOS-enhet.

Du kan også strømme musikk fra tjenester som Spotify, Tidal og Apple Music direkte til stereoanlegget via Amp.

I tillegg kan du koble trådløse Sonos-høyttalere sammen med vanlige, kablede høyttalere, slik at du på den måten kan bruke et par Sonos One som bakhøyttalere i et surround-oppsett.

Hvis du ønsker å bruke vanlige høyttalere i et surroundsystem, er du dog avhengig av en ekstra Amp.

Mange muligheter

Nye Sonos Amp er oppfølgeren til forsterkeren Amp:Connect og er dobbelt så kraftig med 125 watt per kanal ved 8 ohm. Den har HDMI Arc, slik at du kan sende lyd direkte fra TV, og optisk lydinngang (krever adapter), men også muligheter for å koble til analoge enheter som for eksempel en platespiller via RCA.

Alle tilkoblingsmulighetene med Sonos Amp. Foto: Sonos
Alle tilkoblingsmulighetene med Sonos Amp. Foto: Sonos Vis mer

I tillegg har Amp en egen utgang slik at du kan koble til en ekstern subwoofer for litt ekstra dybde i lydbildet.

Størrelsesmessig er Sonos Amp svært beskjeden og designet like så. Forsterkeren måler 21,7 centimeter i bredden og lengden samtidig som den er 6,4 centimeter høy. Vekten er på 2,1 kilo. På enheten er det knapper for spill av/pause og volum.

Amp ble først annonsert i august i fjor, men er nå omsider klar for lansering. Prisen ligger på 6499 kroner og forsterkeren blir tilgjengelig i butikk fra og med neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer