Files Go for Android

Denne Google-appen hjelper deg å rydde opp på telefonen

Og lar deg enkelt sende filer til andre.

RYDD OPP: Files Go er en Android-app fra Google som finner ut hva du bør kunne slette på telefonen for å frigjøre ledig plass. Foto: Pål Joakim Pollen
RYDD OPP: Files Go er en Android-app fra Google som finner ut hva du bør kunne slette på telefonen for å frigjøre ledig plass. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det kan være irriterende å gå tom for ledig plass på telefonen. Skal man ta bilder eller laste ned nye apper, må man begynne å slette gammelt innhold, og det blir ofte en evig runddans.

Kjekt med minnekort

En løsning som fungerer på mange Android-telefoner, er å gå til anskaffelse av et micro SD-minnekort. Om telefonen din støtter dette, kan du putte det inn i telefonen og flytte bilder, video og annet innhold til minnekortet. I de rimeligste nettbutikkene koster det bare et par hundrelapper for 64 GB ekstra lagringsplass, for eksempel.

MINNEKORT: Om telefonen din støtter micro SD-kort, kan det være en billig oppgradering av lagringsplassen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MINNEKORT: Om telefonen din støtter micro SD-kort, kan det være en billig oppgradering av lagringsplassen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Om du har en Android-telefon som kjører versjon 6.0 eller nyere av Android, kan det også hende at produsenten har valgt å støtte såkalt «adoptable storage»; der du kan formattere et slikt minnekort som om det var en utvidsele av internminnet. Da trenger du ikke å forholde deg til to lagringssteder, men samtidig får du ikke flyttet over minnekortet til en annen telefon uten å formattere det på nytt.

Ny Google-app hjelper deg å rydde

Den senere tiden har Google lansert «Go»-apper, som i utgangspunktet er myntet på enkle telefoner i u-land der mobilnettet ikke holder samme standard som i den vestlige verdenen.

Et eksempel er YouTube Go, som bare tar opp 9 MB lagringsplass på telefonen og gir brukeren god kontroll over databruk, mulighet til å laste ned YouTube-videoer til offline-titting og den slags. Den kan ikke lastes ned av nordmenn og er kun tilgjengelig i mindre utviklede land.

FINNER SYNDERNE: Files Go finner umiddelbart ting som tar opp unødvendig plass på telefonen din. Foto: Pål Joakim Pollen
FINNER SYNDERNE: Files Go finner umiddelbart ting som tar opp unødvendig plass på telefonen din. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Googles nye app, Files Go, er nok heller ikke beregnet på oss nordmenn, men den kan i skrivende stund lastes ned i Play butikk som en åpen betaversjon. Det er altså ikke sikkert at den vil være tilgjengelig når den er ferdigstilt, men enn så lenge går det fint an å bruke den også her til lands.

Files Go-appen skanner igjennom telefonen din og finner ut hva du kan spare plass på å slette. Eksempelvis viser den deg store filer, apper du ikke har brukt på en stund, midlertidige filer fra apper, bilder du har lagret flere steder (duplikater), nedlastinger og den slags.

Via appen kan du så enkelt velge hva du vil slette fra telefonen for å frigjøre plassen. Files Go tar selv under 6 MB og gjør dermed lite ut av seg lagringsmessig.

Send filer til andre

En annen kjekk funksjon i Files Go er muligheten til å sende filer fra til andre; tilsvarende Apples Airdrop-funksjon, som er bakt inn i iOS og Mac OS.

OVERFØR FILER: Med Files Go trenger du ingen nettilgang for å overføre filer til andre. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
OVERFØR FILER: Med Files Go trenger du ingen nettilgang for å overføre filer til andre. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

For å bruke denne funksjonen, må du sørge for at begge parter har installert Files Go og trykke på filer nederst til høyre.

Herfra kan du velge på telefonen om du vil sende eller motta, og filoverføringen gjøres med en direkte WiFi-forbindelse mellom enhetene og krever ikke at enhetene er koblet til internett.

Files Go Beta (Play butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer