Førsteinntrykk: iPhone Xr

Denne iPhonen kan noe de andre ikke kan

Første Apple-telefon med ett kamera og portrettmodus.

LILLEBROR: iPhone Xr er den rimeligste av årets iPhone-modeller og har bare ett kamera på baksiden. Foto: Pål Joakim Pollen
LILLEBROR: iPhone Xr er den rimeligste av årets iPhone-modeller og har bare ett kamera på baksiden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 26. oktober lanseres iPhone Xr i norske butikker. Selv fikk vi telefonen på onsdag, men siden to dagers bruk er alt for lite for å gjøre en full test, tenkte vi i stedet å dele våre første tanker om iPhone Xr.

Dette er altså den rimeligste av årets nye iPhone-modeller, men å omtale Xr som «billig» vil være å lyve – med en startpris på 8.690 kroner for 64 GB-utgaven ligger telefonen prismessig på høyde med de argeste Android-konkurrentene, særlig når vi må opp til 9.290 kroner for å få 128 GB lagringsplass.

8690 kroner er for øvrig akkurat det iPhone 8 Plus kostet da den ble lansert i fjor.

Bare ett kamera

En ting som skiller Xr fra sine Xs-brødre, er at denne modellen kun har ett kamera på baksiden. Det skal være akkurat det samme som det éne av de to vi finner på Xs-modellene, med like stor bildebrikke (1/2,55"), samme brennvidde (~28 mm), samme lysstyrke (f/1,8) og samme oppløsning (12Mp).

Følgende to bilder tatt henholdsvis med iPhone Xs og iPhone Xr. Eller var det omvendt? (Neida.)

Der Apple tidligere kun har tilbudt portrettmodus på telefonene med teleobjektiv, altså der man kan ta bilder som får en forfalsket uskarp bakgrunn, er det noe Apple for første gang tilbyr på en telefon med ett kamera bak, og som Google har vist at går helt fint med sine Pixel-telefoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer