5G fra Huawei

Denne lille brikken skal gi deg superhastigheter på mobilen

Huawei viser frem sin første 5G-brikke.

5G-KAPPLØPET ER I GANG: Richard Yu, toppsjef i Huawei, viser frem det kraftige 5G-modemet. Foto: Andy Wong/AP
5G-KAPPLØPET ER I GANG: Richard Yu, toppsjef i Huawei, viser frem det kraftige 5G-modemet. Foto: Andy Wong/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tampen av fjoråret debuterte både Telia og Telenor pilottesting av 5G-nettverket i Norge, men det er først i år at vi får en ordentlig smakebit på nestegenerasjons mobilnett.

Kinesiske Huawei, som risikerer å bli utestengt fra 5G-utbygging i Norge, er en av markedslederne innen mobilnettverk, og som ventet setter til alle kluter til i 5G-kappløpet.

Denne uken lanserer selskapet sitt første 5G-modem, kalt Balong 5000. Huawei lover forrykende hastigheter med Balong 5000 og sier modemet kan nå nedlastningshastigheter på inntil 4,6 gigabit per sekund (Gbps) på lavfrekvens 5G-nett og 6,5 Gbps på høyfrekvens.

– Balong 5000 vil åpne en helt ny verden for kundene, sier Richard Yu, roterende toppsjef i Huawei, i en pressemelding i forbindelse med lanseringen.

Lover flere avsløringer

En ting som skiller Huaweis 5G-brikke fra for eksempel Samsungs, er at 2G-, 3G-, 4G- og 5G-nettet er støttet på én og samme brikke. Samsungs 5G-modem støtter riktig nok flere nettverk, men ikke like mange som konkurrentens.

I pressemeldingen fremkommer det at modemet både støtter standalone- (SA) og non standalone-arkitekturen (NSA), der sistnevnte er 5G-nett bygget oppå eksisterende 4G-nettverk. Standalone har en egen, uavhengig arkitektur.

Selskapet benytter også anledningen til å varsle store planer for mobilmessen i Barcelona i februar, og skriver i pressemeldingen at 5G-smarttelefoner (altså flertall) som drives av Balong 5000, blir lansert under messen.

Samtidig rapporteres det at Yu, under lanseringsshowet i Beijing i Kina, annonserte at de også skal vise frem en foldbar smarttelefon i Barcelona neste måned. Det fremkommer ikke i pressemeldingen, men blant annet Android Police skriver om dette.

Så skal det bli spennende å se om Huawei lager en mer spektakulær enhet enn den vi så under CES-messen i Las Vegas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer