5G fra Huawei

Denne lille brikken skal gi deg superhastigheter på mobilen

Huawei viser frem sin første 5G-brikke.

5G-KAPPLØPET ER I GANG: Richard Yu, toppsjef i Huawei, viser frem det kraftige 5G-modemet. Foto: Andy Wong/AP
5G-KAPPLØPET ER I GANG: Richard Yu, toppsjef i Huawei, viser frem det kraftige 5G-modemet. Foto: Andy Wong/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tampen av fjoråret debuterte både Telia og Telenor pilottesting av 5G-nettverket i Norge, men det er først i år at vi får en ordentlig smakebit på nestegenerasjons mobilnett.

Kinesiske Huawei, som risikerer å bli utestengt fra 5G-utbygging i Norge, er en av markedslederne innen mobilnettverk, og som ventet setter til alle kluter til i 5G-kappløpet.

Denne uken lanserer selskapet sitt første 5G-modem, kalt Balong 5000. Huawei lover forrykende hastigheter med Balong 5000 og sier modemet kan nå nedlastningshastigheter på inntil 4,6 gigabit per sekund (Gbps) på lavfrekvens 5G-nett og 6,5 Gbps på høyfrekvens.

– Balong 5000 vil åpne en helt ny verden for kundene, sier Richard Yu, roterende toppsjef i Huawei, i en pressemelding i forbindelse med lanseringen.

Lover flere avsløringer

En ting som skiller Huaweis 5G-brikke fra for eksempel Samsungs, er at 2G-, 3G-, 4G- og 5G-nettet er støttet på én og samme brikke. Samsungs 5G-modem støtter riktig nok flere nettverk, men ikke like mange som konkurrentens.

I pressemeldingen fremkommer det at modemet både støtter standalone- (SA) og non standalone-arkitekturen (NSA), der sistnevnte er 5G-nett bygget oppå eksisterende 4G-nettverk. Standalone har en egen, uavhengig arkitektur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer