Denne mobilen er en treningstyrann

miCoach er en kostbar personlig trener for dingsefanatikere. Les testen her:

Makspulsen får kjørt seg etter fire runder på Bislett stadion Foto: Maren Synnevåg
Makspulsen får kjørt seg etter fire runder på Bislett stadion Foto: Maren Synnevåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Målet er å få vanlige folk opp av sofaen


Adidas og Samsung har gått sammen om en løsning som visstnok skal være den første personlige treneren på mobiltelefon.

miCoach-settet består av mobiltelefon, pulsmåler og fotsensor med skritteller. Fotsensoren kalibreres ved å løpe en kjent distanse. Deretter starter du opp miCoach ved å gjøre en test der du løper 1,6 km (1 mile) så fort du kan. Og det er lettere sagt enn gjort, selv for en trenet journalist!

Makspulsen får kjørt seg etter fire runder på Bislett stadion Foto: Maren Synnevåg
Makspulsen får kjørt seg etter fire runder på Bislett stadion Foto: Maren Synnevåg Vis mer


Hvor mye brenner jeg?

Bislett stadion virker større og rundene lengre fra startstreken enn i sofakroken. Jeg setter i gang, og underveis henter miCoach informasjon fra sensoren i skoen og fra pulsmåleren, slik at jeg hele tiden vet hvordan jeg ligger an.

- For å få profilen din riktig løper du 1600 meter så fort du kan, sier Thomas Mietinen, Sports Marketing manager i Adidas.

Testen på 1,6 km registrerer pulsen og hvilket treningsnivå du ligger på, og alle som skal bruke miCoach bør ta den først. Deretter beregner den ut fire forskjellige treningssoner for deg.

- 183 skritt i minuttet, to og et halvt minutter, sier en damestemme på engelsk, før den skryter av at jeg har forbrent rundt 54 kalorier – omtrent det samme som du får i deg ved å spise et lite eple.

Hmm, forbrenner man så lite på disse lange oppløpssidene undrer jeg...???

Dyr trener

DinSides reporter hadde litt startvansker med å få alle komponentene til å kalibrere, og brukte altfor lang tid på å få systemet til å fungere, selv med kyndig hjelp fra Samsung. Flere andre journalister hadde også startproblemer, noe som kan gå på tålmodigheten løs.

Et annet irritasjonsmoment er at ørepluggene har en tendens til å falle ut når man løper, så det ble en del løse snorer som distraherte.

Men det er ganske gøy å banke et par ganger på mobilen, og så få en hel masse informasjon lest opp i øret, selv om det kan bli litt mye å huske på for en som ikke elsker duppedingser.

Opp av sofaen

- Ved hjelp av mi Coach kan du bestemme treningsmålene dine og hvor mange dager i uka du ønsker å trene, sier Thomas Mietinen.

Når du klasker til telefonen, kommer en stemme og sier hvordan du ligger an. Foto: Maren Synnevåg
Når du klasker til telefonen, kommer en stemme og sier hvordan du ligger an. Foto: Maren Synnevåg Vis merEn base med 200 forskjellige treningsprogrammer ligger inne i systemet. Informasjonen plotter du inn på en nettside, som setter opp en treningskalender som igjen synkroniseres med mobiltelefonen.

- Målet er å få vanlige folk opp av sofaen, sier han entusiatisk og viser flere plansjer med hvordan treningsprogrammet ser ut på nettet.

Nesten fire lapper

miCoach koster 3.750 kroner. Da følger mobiltelefonen og sensorene med, i tillegg til at du får tilgang til Micoach-siden på Internett. Prisen er uten eventuelle subsidier.

– Vi får den til butikkene i midten av neste måned, sier markedssjef Tommy B. Jensen i Samsung.

Da kan den blant annet kjøpes hos Elkjøp, Klart Svar og Telehuset.

Vår vurdering

Vi synes at produktet er dyrt, nesten fire tusen kroner for hele settet, som i bunn og grunn er en mobiltelefon. Det finnes tross alt mange mobiltelefoner som har gratis treningsapplikasjoner som gir mye av de samme finessene. Har du dårlig råd, kjøp heller en skritteller for 50 kroner på Clas Ohlson, eller en pulsklokke på tilbud.

Dette er etter vår vurdering et produkt for de spesielt interesserte, gjerne med et snev av statistikk-fetisjme eller for den som får absistens av å ikke føre treningsdagbok.

miCoach har fem nøkkelkomponenter som kombinert gir personlig tilbakemelding

  • miCoach-mobiltelefon fra Samsung. Har innebygd 1 Gb minne og MP3-spiller. Sportsfokusert brukergrensesnitt og kommunikasjon med PC.
  • Pulsmåler. Belte som festes rundt brystet og sender pulsmålinger til mobiltelefonen
  • Sensor for løpeskoene, festes i skolissene og kan dermed brukes på alle typer sko. Måler antall steg og tilbakelagt distanse. Må kalibreres for mest mulig nøyaktig distansemåling.
  • Kompatible adidas-klær med lomme tilpasset mobiltelefonen. Armbindsholder følger med settet slik at man ikke er avhengig av å bruke adidas-klær.
  • miCoach-nettsiden (miCoach.com) som setter opp, skreddersyr og analyserer treningsprogrammet ditt for å hjelpe deg å nå dine mål.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer