Huawei Mate 10 Lite

Denne mobilen er ikke så dyr som den ser ut

Storebroren fikk terningkast 6. Mate 10 Lite er et mer budsjettvennlig alternativ som fortsatt har mye bra å by på.

STOR SKJERM: Huawei Mate 10 Lite har en stor skjerm som dekker en svært stor del av fronten. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STOR SKJERM: Huawei Mate 10 Lite har en stor skjerm som dekker en svært stor del av fronten. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Du har sikkert fått det med deg for lengst: En av de største greiene på mobilfronten dette året, er skjermer som dekker nesten hele fronten på mobilen. Dette gjelder først og fremst toppmodeller, som for eksempel Samsung Galaxy S8, Note 8, Apple iPhone X og Huawei Mate 10 Pro.

Ste-lillebror?

Lillebroren til sistnevnte heter Mate 10 Lite, og er ett av ganske få unntak: Det er en mellommodell som i skrivende stund koster 3.995 kroner i rimeligste nettbutikk, eller godt under halvparten av flere av de andre, men som likevel byr på en stor 5,9-tommer 18:9-skjerm med bare en liten sørgekant nederst og øverst. Totalt blir det 76,68 prosent skjerm på fronten.

Til sammenligning dekket den 6 tommer store skjermen på storebror Mate 10 Pro, rundt 80 prosent av fronten.

De øvrige forskjellene er faktisk litt større enn hva man skulle forvente av en Pro og Lite-telefon med samme navn, og det hadde ikke gjort noe om Mate 10 Lite het noe helt annet.

Mindre batteri, men varer lenge likevel

Vi kan jo begynne med fotavtrykket: Det er litt større enn på Pro, men vekten er 14 gram lavere. Det skyldes blant annet at den er 0,4 mm tynnere, og har et svakere batteri (3340 mAh mot 4000 mAh). La deg ikke skremme av det. Batteritiden er ikke mye dårligere, mye takket være noe enklere maskinvare. Vi opplever den i hvert fall som god, og to dager mellom hver lading er ingen utopi - avhengig av hvor mye du bruker den naturligvis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer