Essential Phone lansert

Denne telefonen er laget av samme mann som lagde Android

Nytt mobilmerke å bite seg merke i.

FRISK PUST: Ved å felle frontkameraet ned i skjermen, har Essential klart å skape sin første telefon med svært tynne rammer. Foto: Essential
FRISK PUST: Ved å felle frontkameraet ned i skjermen, har Essential klart å skape sin første telefon med svært tynne rammer. Foto: Essential Vis mer
Publisert

Det er ikke så ofte det dukker opp en ny mobilprodusent, men Android-skaper Andy Rubin, som sluttet hos Google i 2014 for deretter å starte selskapet Essential, har nå lansert sin første mobiltelefon.

Og her er det rett og slett snakk om å konkurrere med de beste først som sist. Essential Phone er fylt opp med maskinvare fra øverste hylle, og med et design med svært tynne rammer.

Spesiell design

Mest iøyenfallende med designet er, som du ser på bildet, at frontkameraet lager et hull i skjermen på toppen av telefonen. Smart tenkt, egentlig, siden dette feltet på topplinjen ofte ikke er i bruk uansett.

Det gjør at rammene rundt skjermen kan lages enda tynnere, som gjør at Essential Phone er blant de aller beste med tanke på hvor mange prosent skjermen utgjør av den totale flaten.

Verdt å merke seg er at selskapet har brukt titan, og ikke aluminium, i konstruksjonen av telefonen. Titan er et hardere materiale, som ifølge Essential hverken blir skrapet opp, bulket eller bøyd. Baksiden er av keramisk materiale.

Her ser du det som skal være resultatet av en slipp-test mot betong, der telefonene fra Samsung og Apple (formoder vi) får merker i hjørnene, mens Essential-telefonen ser like pen ut:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer