Denne telefonen kan du låse opp med øynene

Avansert teknologi fra ZTE.

UTEN Å TRYKKE: ZTEs nye toppmodell kan låses opp via biometrisk skanning av øynene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
UTEN Å TRYKKE: ZTEs nye toppmodell kan låses opp via biometrisk skanning av øynene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På mobilmessen i Barcelona har den kinesiske produsenten ZTE vist frem sin nye toppmodell, Grand S III.

Ser blodårene

Det mest oppsiktsvekkende med denne telefonen er biometrisk sikkerhetsteknologi som gjør at den kan låses opp med øynene.

Selv om det ikke er noe spesielt med frontkameraet (utover at det har godt over middels høy oppløsning med åtte megapiksler), hevder ZTE at kameraet skanner blodårene i øyet for å identifisere eieren.

SER BLODÅRENE: Den patenterte teknologien i ZTE Grand S III skanner blodårene i øynene for å identifsere eieren, enten for å låse opp telefonen, godkjenne betalinger eller å få tilgang til deler av innholdet på telefonen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SER BLODÅRENE: Den patenterte teknologien i ZTE Grand S III skanner blodårene i øynene for å identifsere eieren, enten for å låse opp telefonen, godkjenne betalinger eller å få tilgang til deler av innholdet på telefonen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Funksjonen er tilgjengelig ved å sveipe ned fra låseskjermen, men vi ble ikke alt for imponerte av hastigheten – det tok brått et par-tre sekunder å fullføre identifiseringen; altså tregere enn hva fingeravtrykksbaserte telefoner som Huawei Mate 7, iPhone 6 og kommende Galaxy S6 presterer.

Telefonen har heller ingen LED-blits på forsiden, så vi ser for oss at øyeskanningen ikke vil fungere optimalt i mørke omgivelser.

Øyeskanningen kan også brukes for å autorisere kjøp eller for å tilgang til deler av innholdet på telefonen.

Umulig å lure

INGEN BLITS: Hvorvidt funksjonen fungerer like godt når lyset slås av gjenstår å se. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
INGEN BLITS: Hvorvidt funksjonen fungerer like godt når lyset slås av gjenstår å se. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


ZTE-representanten vi pratet med hevdet at det heller ikke var mulig å bruke et bilde eller en video av eieren for å lure denne låsefunksjonen, noe de hadde prøvd kvelden i forveien.

Telefonen er utstyrt med en 5,5" skjerm med full HD-oppløsning, en firekjerners prosessor som snurrer på 2,5GHz og 3GB arbeidsminne. Kameraene byr på 16 og 8 megapikslers oppløsning (bak/foran) og batteriet er på 3100mAh.

Grand S III blir først tilgjengelig i det kinesiske markedet med en prislapp på cirka 3.500 norske kroner.

Se flere nyheter fra mobilmessen i Barcelona

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer