Camarada: VR-video i 3D med to mobiltelefoner

Denne video-appen lar deg bruke to telefoner

Camarada er en fiffig app som kombinerer bildene fra to mobilkameraer.

TO TELEFONER: Camarada er en app som lar deg bruke to telefoner til å fange den samme videoen. Foto: Pål Joakim Pollen
TO TELEFONER: Camarada er en app som lar deg bruke to telefoner til å fange den samme videoen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mange har gått til anskaffelse av VR-briller, enten det dreier seg om en billig papp-løsning fra Google, Gear VR fra Samsung, PlayStation VR eller andre ting.

Og selv om det finnes mye innhold fra andre å utforske, er det ikke helt trivielt å skape eget innhold uten å kjøpe spesialutstyr.

Riktignok finnes apper som Cardboard Camera, som lar deg skape panorama-VR-bilder med 3D-støtte fra mobiltelefonen, men da snakker vi om stillbilder og ikke video.

Bruk to telefoner med Camarada

Skal du skape en 3D-video er du nødt til å ha to objektiver for å skape dybdeillusjonen.

Det er her video-appen Camarada kommer inn i bildet. Den kan du nemlig installere på to telefoner (foreløpig kun for Android, men en iOS-versjon skal være på vei), slik at du kan utnytte mobilkameraet på begge enhetene.

Paringen er enkel – du starter opp letingen med den ene telefonen og så på den andre. Dernest godkjenner du tilkoblingen på telefon nummer to, og så er du i gang.

SYS SAMMEN: Videoen fra to forskjellige mobiltelefonen kombineres til én med Camarada-appen. Foto: Pål Joakim Pollen
SYS SAMMEN: Videoen fra to forskjellige mobiltelefonen kombineres til én med Camarada-appen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Kombinerer videoene

Når telefonene er paret, legger du den ene oppå den andre og legger dem i landskapsmodus.

Skaperne anbefaler at man har liten avstand mellom objektivene dersom man filmer noe på nært hold, og at man øker den jo lenger unna motivet er.

Når opptaket starter, filmer begge telefonene, og når videoen er ferdig, overføres videoene mellom telefonene og sys sammen til en stereoskopisk video; altså der skjermbildet er delt i to og videoene vises på hver sin side av midstreken.

Da er det bare å putte telefonen i en VR-brille, laste opp videoen på YouTube eller lignende og se på den med utstyret man har. Du får riktignok ingen 360-gradersvideo, men du kan til en viss grad titte deg til sidene.

Under kan du se hvordan det hele fungerer:

Vis mer Vis mer

Vi har dessverre ikke fått sett på våre egne kreasjoner selv ennå, siden vi ikke hadde noen VR-briller for hånden, så del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under om du tester appen.

Merk også at Camarada kun kan lage relativt korte videosnutter foreløpig, i størrelsesorden ti sekunder.

Camarada for Android (Play butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer