Derfor bør du bruke Googles apper på Android-telefonen

I tilfelle noe går galt, er det smart å ha de viktigste dataene dine i skyen.

HVILKEN SKAL DU VELGE? Har du en Android-mobil har du ofte to av samme type app installert, deriblant nettleser, fotogalleri og notatapp. Er det noen grunn til å velge den ene over den andre? Ja, definitivt! Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVILKEN SKAL DU VELGE? Har du en Android-mobil har du ofte to av samme type app installert, deriblant nettleser, fotogalleri og notatapp. Er det noen grunn til å velge den ene over den andre? Ja, definitivt! Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens en iPhone bare kommer med ett sett med apper laget av Apple, kommer en Android-telefon gjerne med to av samme app, for eksempel to nettlesere, to e-postklienter, to notatapper og så videre.

Selv om det er Google som står bak Android-operativsystemet, har mange av telefonprodusentene i årevis foretrukket å lage sine egne app-alternativer til brukerne, av forskjellige årsaker.

Les våre siste mobiltester

Mange har dobbelt opp

For eksempel kommer en Samsung-telefon med en nettleser kalt Internett, mens Google har nettleseren Chrome. Så har den sørkoreanske mobilprodusenten en notatapp kalt Notat, mens Google har en app ved navn Keep for å skrible ned ideer og den slags.

I tillegg finner du Samsung-appen Galleri, hvor alle bildene dine lagres, som har sitt motsvar i Google Foto. For å ikke glemme S Planner, som er alternativet til Google Kalender.

Det finnes også enda flere eksempler, og det er bare på Samsungs telefoner. Det samme er tilfellet på Android-mobiler fra Sony, LG, HTC og så videre, selv om vi i senere tid har sett at produsentene dropper sine egne apper fullstendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer