Derfor droppet Sony Xperia Z4 på Mobile World Congress

Ny toppmodell lar vente på seg, men kanskje ikke av den grunnen du skulle tro.

BEROLIGER FANSEN: Det kommer ny toppmodell fra Sony, lover selskapets nordiske PR-sjef, Rikard Skogberg, men når, vil han ikke si. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BEROLIGER FANSEN: Det kommer ny toppmodell fra Sony, lover selskapets nordiske PR-sjef, Rikard Skogberg, men når, vil han ikke si. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung har gjort det, HTC har gjort det, men Sony lot være å lansere ny toppmodell på årets store mobilmesse i Barcelona, Mobile World Congress.

Skuffende synes kanskje noen, tatt i betraktning at de kom med nytt flaggskip på fjorårets messe.

LES OGSÅ: Billig og vanntett fra Sony

Rykter om salg

Urovekkende synes kanskje andre, med tanke på alle ryktene som har svirret rundt nedleggelsen av mobildivisjonen til Sony den siste tiden.

De har nemlig gått med kraftig underskudd, noe som har satt i gang spekulasjonene om veien videre.

Men Sony Mobile skal ikke selges, og Sonys toppsjef Kazuo Hirai benyttet den første dagen av Mobile World Congress til å understreke at selskapet ikke skal slutte med mobil.

LES TEST: Hvor bra er Sony Xperia Z3?

Færre produktlanseringer

De kommer riktignok til å sakke ned tempoet på produktlanseringene sine, som har gått i sykluser på et halvt år.

- Hvorfor lanserte dere ingen ny toppmodell i år?

- Den nåværende Xperia Z3-serien har solgt bra, i over 30 millioner eksemplarer verden over, så vi ønsker å fortsette å holde trykket gående her så lenge det fungerer, forklarer nordisk PR-ansvarlig, Rikard Skogberg til Dinside.

- Vi synes nåværende toppmodeller står seg bra mot konkurrentene, så nå fokuserer vi heller på å rulle ut nyeste Android-versjon, Android 5.0 Lollipop, til hele Xperia Z-serien, med Z3 først ut allerede i mars, sier Skogberg.

I tillegg jobber de med å få alle Sony-produkter til å fungere bedre sammen, både mobil, TV-er og spillkonsoll.

LOLLIPOP PÅ Z3: Snart får nåværende toppmodell nyeste Android-versjon også. Slik ser den nye varslingsmenyen ut. Foto: KIRSTI ØSTVANG
LOLLIPOP PÅ Z3: Snart får nåværende toppmodell nyeste Android-versjon også. Slik ser den nye varslingsmenyen ut. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


LES OGSÅ: Denne telefonen kan du låse opp med øynene

Mellomklasse blir viktigere

Hvilken toppmodell venter du på?

(Avsluttet)
Sony Xperia Z4 eller Z4 Compact(56%) 1190
Samsung Galaxy S6 eller S6 Edge(15%) 314
iPhone 6S eller 6S Plus(9%) 188
Microsoft Lumia 940 (7%) 153
Foretrekker andre produsenter(6%) 136
HTC One M9(6%) 128
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Samtidig satser Sony også nå på å kapre markedsandeler i mellomklasse-segmentet. På årets Mobile World Congress har de lansert M4 Aqua, en vanntett mellomklasse-telefon til rundt 2.000 kroner.

Sony er ikke alene om det, og både LG og Microsoft har lansert flere mellom-klassemobiler på mobilmessa i Barcelona. Det er en trend vi også så på fjorårets messe.

LES OGSÅ: Slik er Samsung Galaxy S6 Edge

- Men når kommer Xperia Z4, da?

- Som vanlig kommenterer vi ikke kommende produktlanseringer, men fansen trenger ikke være bekymret over at det ikke kommer en ny toppmodell, bedyrer Rikard Skogberg til Dinside.

Vi tipper IFA-messen i Berlin i september kan være en godt egnet anledning for den slags.

Flere artikler fra mobilmessen i Barcelona

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer