Derfor er det så dårlig mobildekning på toget

Telenor, Telia, NSB og Jernbaneverket tar tak. Men tog er vanskelig.

RASKERE: Nå skal alle samarbeide om bedre mobildekning på toget. Fra venstre: Kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre i NSB, direktør Sverre Kjenne i Jernbaneverket, administrerende direktør Abraham Foss i Telia og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RASKERE: Nå skal alle samarbeide om bedre mobildekning på toget. Fra venstre: Kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre i NSB, direktør Sverre Kjenne i Jernbaneverket, administrerende direktør Abraham Foss i Telia og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nummer én er at toget må være i rute. Nummer to er at man får gjort noe fornuftig på toget. Og da må man ha god datadekning.

Det sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP), der han står på et tog på vei til Ski sammen med NSB, Jernbaneverket og Telia, tidligere Netcom.

Telia skal nå bygge ut 4G-dekningen i «Intercity-triangelet»: Østfoldbanen fra Oslo mot Sverige, Vestfoldbanen fra Oslo til Skien og strekningen mellom Oslo og Lillehammer. Håpet er å få alt klart innen 2017.

For et år siden inviterte Telenor på en nærmest identisk togtur, for å skryte av at de skulle gjøre det samme på togstrekningene Oslo - Gardermoen, Oslo - Fredrikstad, Oslo - Tønsberg og Stavanger - Bryne.

Nå som begge mobilnettene skal satse på toget, går vi forhåpentligvis raskere tider i møte. Men det blir ikke bare, bare. Det er nemlig gode grunner til at både mobildekningen og wifi-farten er såpass dårlig som den er.

LES OGSÅ: Det er røykeforbud på perrongen, men du risikerer ingenting

Vanskelig samarbeid

For det første: Å bygge ut togdekningen er et samarbeidsprosjekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer